Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διαβεβαιώσεις Λοβέρδου για Αιγινήτειο και Αρεταίειο

Εντός της ημέρας θα εκταμιευτεί το 1/4 του προϋπολογισμού των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο για τη φετινή χρόνια, παρά … την απεργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Την διαβεβαίωση αυτή έδωσαν στη Βουλή τόσο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, ενημερώνοντας σχετικά την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι εκπρόσωποι των δύο πανεπιστημιακών νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμα ότι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Παιδείας θα συνεδριάσουν την Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσουν πως θα καταβληθεί το επιπλέον ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε απόρους.
Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε παράλληλα νομοθετική παρέμβαση που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της χρηματοδότησης των δύο νοσοκομείων, ωστόσο επεσήμανε ότι το πρόβλημα τους είναι διαχρονικό και θα επανέρχεται αν δεν λυθεί, καθώς «έχει τις ρίζες του στη θεσμική και διοικητική ακαταστασία».
Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο δυϊσμός της εποπτείας των δύο υπουργείων Υγείας και Παιδείας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, εκφράζοντας την θέση να ενταχθούν αποκλειστικά στην εποπτεία του υπουργείου Υγείας, όπως γίνεται με όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου