Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Εξοικονομώ»: 15.000 νέες θέσεις εργασίας

Εφόσον επιλέξουν να κινητοποιηθούν τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» θα δημιουργήσει
βάσει του σχεδιασμού, 15.000 νέες θέσεις εργασίας φέτος, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτης.

Μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης «Κοπεγχάγη 2009: Το Περιβάλλον στη Δίνη μιας Παγκόσμιας Κρίσης», ο κ. Μανιάτης σημείωσε ακόμη ότι «είναι λανθασμένη η επιλογή στην Ελλάδα για δωρεάν διάθεση του λιγνίτη, ακόμη και στη ΔΕΗ, καθώς η πρακτική αυτή δεν προτρέπει για ανανέωση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και οδηγεί, τελικά, σε υστέρηση ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας».
«Με ενοχλεί πάρα πολύ που η ΓΕΝΟΠ λέει ότι έφτιαξε τη ΔΕΗ. Τη ΔΕΗ δεν την έφτιαξε η ΓΕΝΟΠ. Τη ΔΕΗ την έφτιαξε ο τζάμπα λιγνίτης του ελληνικού λαού, που τον έδωσε στους 23 χιλιάδες εργαζομένους της ΔΕΗ και τον καίνε», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης επισήμανε τη σημασία που θα έχει η διοχέτευση στην αγορά ποσού 1 έως 1,5 δισ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας στο ήδη υπάρχον κτιριακό απόθεμα.
Ανέφερε παράλληλα ότι εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο για την τοποθέτηση υπεύθυνου ενεργειακής εξοικονόμησης σε κάθε ένα από τα 200.000 δημόσια κτίρια στην Ελλάδα, για τα οποία δαπανώνται ετησίως 400 έως 500 εκατ. ευρώ με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.
http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου