Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καλλιτέχνες και Διαδίκτυο στο επίκεντρο της συνάντησης υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ε.Ε.

Συμμετοχή Γ. Νικητιάδη στην τακτική σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η διευκόλυνση της κινητικότητας καλλιτεχνών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ο αντίκτυπος της ανάπτυξης του Διαδικτυακού στοιχήματος στον αθλητισμό, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την τακτική σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο Γ. Νικητιάδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κινητικότητας των καλλιτεχνών και αναφέρθηκε στη λειτουργία του συστήματος «Αθήνα», το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια συνεργασίας του Δημοσίου με ένα μη κυβερνητικό φορέα, με στόχο την προώθηση του ελληνικού θεάτρου στο εξωτερικό.
Ως προς την ανάπτυξη του Διαδικτυακού στοιχήματος και τις επιπτώσεις που έχει στον αθλητισμό, ο υφυπουργός τόνισε στην ομιλία του ότι «οι διαδικτυακές εταιρίες ανταγωνίζονται πλέον ευθέως την ελληνική κρατική λοταρία της ΟΠΑΠ ΑΕ περιορίζοντας σημαντικά την κερδοφορία της, με αποτέλεσμα να περιορίζεται και η επιστροφή χρημάτων από τις εισπράξεις των τυχερών παιχνιδιών, προς τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».
Ακολούθως ο Γ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στα φαινόμενα διαφθοράς που δημιουργεί στο χώρο του αθλητισμού ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες υποθέσεις που διερευνά η ελληνική δικαιοσύνη για μια σειρά ποδοσφαιρικούς αγώνες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες προσυνεννόησης, με στόχο την αποκόμιση μεγάλων κερδών από το παράνομο στοίχημα.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ανεξέλεγκτη», υπογράμμισε ο Γ. Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρυθμίσει το περιβάλλον των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, εκδίδοντας άδειες στις εταιρίες που επιθυμούν και θέτοντας φραγμούς, μέσω του τραπεζικού συστήματος, στους υπόλοιπους.
Τέλος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης επεσήμανε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην σύνοδο, την αναγκαιότητα δημιουργίας, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μιας σειράς κοινών κανόνων, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό περιβάλλον διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζονται έσοδα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την παιδεία.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου