Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τα αλλάζει τώρα για το 40ωρο στο Δημόσιο η Νέα Δημοκρατία

Την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει τελικά υπέρ της διάταξης για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, από 37,5 σε 40 ώρες, ανακοίνωσε μέσω του Βήμα 99,5 o τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης.


«Η ΝΔ δεν είναι δογματικά αντίθετη στην αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο» τόνισε ο κ. Ζώης στρέφοντας τα πυρά του κατά του υπουργού Εσωτερικών, Γ.Ραγκούση. Θέλαμε στοιχεία που να τεκμηριώνουν την πρόταση του ΥΠΕΣ, αλλά αυτό δεν μας προσφέρθηκε, οπότε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, τόνισε.

Ο κ. Ζώης τάχθηκε υπέρ και μίας περαιτέρω αύξησης των ωρών εργασίας στο Δημόσιο «εάν υπήρχε ο σχεδιασμός από τον οποίο θα απέρρεε ότι πρέπει να πάμε σε κάτι τέτοιο».

«Στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν 40 ώρες, δεν είμαστε αντίθετοι με την εξίσωση των ωρών» πρόσθεσε ο κ. Ζώης, ζητώντας από την κυβέρνηση «να μαζέψει τα επικοινωνιακά της ελλείμματα».

Από την πλευρά του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ του 40ωρου. Μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ υποστηρίζω το 40ωρο, θα μου κάνει εντύπωση εάν η ΝΔ δεν ψηφίσει. Οι λίγοι συνεπείς δημόσιοι υπάλληλοι καλύπτουν και εκείνους που δεν ανταποκρίνονται».

Ο ίδιος δηλώνει υπέρ της ισότητας στη μεταχείριση μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου υπαλλήλου και τόνισε ότι «η εξίσωση ωραρίων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποτελεί ορόσημο για τη ΝΔ».

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου