Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δάνειο - μαμούθ από τον ΟΠΑΠ

Σε δανεισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα προχωρήσει ο ΟΠΑΠ ώστε να χρηματοδοτήσει την επέκτασή του στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Ι. Σπανουδάκης σε συνέντευξή του στο Reuters. Για το λόγο αυτό ο οργανισμός θα ζητήσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής του ικανότητας αφού θα είναι και η πρώτη φορά που θα προχωρήσει σε δανεισμό. Πρόκειται για μία δύσκολη εποχή για δανεισμό αφού οι στρόφιγγες των τραπεζών είναι κλειστές αλλα οι ισχυρές χρηματοροές του ΟΠΑΠ ενδεχομένως να του ανοίξουν το δρόμο για μια ικανοποιητική δανειακή σύμβαση.


Οι δηλώσεις Σπανουδάκη επιβεβαιώνουν πρόσφατο ρεπορτάζ του Βήματος στο οποίο γινόταν αναφορά στα σχέδια του ΟΠΑΠ μεταξύ των οποίων είναι η χρηματοδότηση για τις άδειες σε φρουτάκια και Ξυστό αλλά και για την ανανέωση της άδειας του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα. Για τις άδειες αυτές θα χρειαστούν περί το 1 δισ. ευρώ και σήμερα στα ταμεία του Οργανισμού βρίσκονται περί τα 650 εκατ. ευρώ. Εκτός όμως από τις παραπάνω άδειες ο ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα δαπανήσει κεφάλαια και για την εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ιντερνετικό τζόγο αφού «η παρουσία μας στο Internet δεν θα είναι μόνο ελληνική», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε στη συνέντευξη ότι το 2011 θα είναι δύσκολο λόγω της απουσίας μεγάλου αθλητικού γεγονότος (πέρσυ ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου), αν και τα νέα monitor games που εισήγαγε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα θα αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει εντός του 2012 να πωλήσει το 34% που κατέχει στον Οργανισμό και οι παραπάνω κινήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της εταιρικής αξίας του ΟΠΑΠ.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου