Κυριακή 15 Μαΐου 2011

«Aπολύσεις στο Δημόσιο τώρα αν θέλετε δάνειο και 5η δόση»

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ. Απολύσεις μέσα στον Μάιο στον στενό δημόσιο τομέα και στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ προκειμένου να υλοποιηθεί με ακρίβεια το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας και να δοθεί η 5η δόση του δανείου αξιώνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας!



Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», την Παρασκευή το μεσημέρι εξελίχθηκε μια δραματική σύσκεψη με διαλόγους γεμάτους ένταση μεταξύ των κορυφαίων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κυρίων Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, με τον υπουργό Οικονομικών. Η διαμάχη σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε όταν η τρόικα απέρριψε και επέστρεψε ως απαράδεκτο το πρόγραμμα που ετοίμασε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι είναι αναξιόπιστο και ότι οι στόχοι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Τα μέλη της τρόικας δεν άργησαν να κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους. «Μόνο εάν περικόψετε δραστικά τις δαπάνες θα μπορέσετε να πιάσετε τα νούμερα της επόμενης τετραετίας. Ετσι θα πάρετε την επόμενη δόση και τα νέα δάνεια που ζητάτε», φέρεται ειπών ο σκληρός της παρέας, ο Δανός κ. Τόμσεν.

Με το πιστόλι στον κρόταφοΠροτού ξεκινήσει αυτή η σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών πίστευε ότι θα πάρει το πράσινο φως για το πρόγραμμα που είχε καταρτίσει, έτσι ώστε να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα του 20122015 προβλέπει ότι θα πρέπει να περικοπούν περίπου 24 δισ. ευρώ έτσι ώστε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού να υποχωρήσει κάτω από το 1% στο τέλος της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Από τα χρήματα αυτά περίπου τα μισά θα προέλθουν από τις περικοπές δαπανών και τα υπόλοιπα από την αύξηση των εσόδων.



PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου