Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σε «ελεύθερη πτώση» οι τιμές πετρελαίου

Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τη μεγάλη πτώση της χθεσινής συνεδρίασης εν μέσω ανησυχιών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Η μεγάλη πτώση χθες φόβισε τους "ταύρους" και έτσι έχουν μείνει τώρα μόνο οι "αρκούδες"», σχολίασε αναλυτής της Global Risk Management. «Το ένστικτο σπρώχνει σε ρευστοποιήσεις», πρόσθεσε.

Στις 12:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 2,57 δολάρια, ποσοστό 2,3%, στα 108,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση κατά 2,6 δολάρια, ποσοστό 2,6%, στα 97,20 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του Brent έκλεισε χθες με απώλειες άνω των 10 δολαρίων, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μάλιστα έως 12 δολάρια.
Τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας επανέφεραν στο προσκήνιο τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία, όπως η αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και η απροσδόκητη κάμψη των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου