Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Φουντώνουν οι Ισπανικές διαδηλώσεις για “Αληθινή Δημοκρατία Τώρα”! (Spanish rallies spread demanding Real Democracy Now)





Με κύριο σύνθημα “Democracia Real Ya“ (=”Αληθινή Δημοκρατία Τώρα”) φουντώνουν οι Ισπανικές κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας και της διαφθοράς. Στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις, οι διαδηλώσεις και καταλήψεις εξαπλώνονται με πρωτοφανή μαζικότητα και εντυπωσιακή αυτο-οργάνωση (με επιτροπές πολιτών, κλπ). Για μας, εδώ στην Ελλάδα, διδακτικά είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά αυτών των διαμαρτυριών: [1] αποφυγή αχρείαστης βίας και [2] αποφυγή άχρηστων πολιτικών κομμάτων, δηλαδή… όλων! (χαχαχα… αααχ, ευθυμήσαμε…).



UPDATE 1: Η κεντρική ιστοσελίδα των Ισπανών διοργανωτών είναι http://democraciarealya.es (με προβλήματα… όγκου επισκέψεων). Δημοσίευσε ένα “Μανιφέστο για την Πραγματική Δημοκρατία στην Ισπανία“, που μετάφρασε ο Julien Chalieu στην ανάρτησή του, ΕΔΩ - το οποίο παραθέτω πιο κάτω.
UPDATE 2: Η Jaquou Utopie, του ομαδικού blog ”Παραλληλογράφος” βρήκε ένα δεύτερο “Μανιφέστο-Φάντασμα της πλατείας Puerta Del Sol” (λεπτομέρειες ΕΔΩ) που επίσης παραθέτω πιο κάτω.

Σημειώστε: Η Ισπανία έχει [1] τωρινό ποσοστό ανεργίας 46% σε νέους κάτω των 25 ετών, και [2] δημοτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή (όπου θα… γελάσουμε πολύ). Δείτε τα Video από την κατάληψη της πλατείας Puerta del Sol Μαδρίτης, που βαφτίστηκε και “Ταχρίρ Μαδρίτης”:

La Puerta del Sol de Madrid como Tahrir en El Cairo

(=Πουέρτα Ντελ Σολ Μαδρίτης όπως Ταχρίρ Καϊρου)

Protesta 18 Mayo 2011 Puerta del Sol (Madrid)

Spain Taken the street for a TRUE DEMOCRACY – May 15th 2011

Ε, άααντε μπράβο… μπας και ξυπνήσουν οι λαοί της Ευρώπης από το λήθαργο! Αυτή η Ισπανική έκρηξη πυροδότησε ανάλογες κινητοποιήσεις και στην Ιταλία, όπου σχεδιάζονται καταλήψεις δημοσίων χώρων στη Ρώμη και στη Φλορεντία, κλπ. (όπως έγραψει και η αγγλική Guardian, δίνοντας τον τίτλο “Μεσογειακές κινητοποιήσεις” στο χθεσινό άρθρο της
http://omadeon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου