Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ο ΔΟΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΕΔΡΑ!

Με όλα, δήθεν, τα δικαιώματά τους καλούνται εκβιαστικά οι ως τώρα συνάδελφοι στην ΕΞΕΔΡΑ, μισθωτοί στον ΔΟΛ, να υπογράψουν με την νέα ιδιοκτήτρια (του τίτλου της εφημερίδας), εταιρεία “RATENEWS ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε”.
Η “RATENEWS ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.” που ιδρύθηκε στις 17/6/2010 (ΦΕΚ 5143), εδρεύει στην οδό Ματζαγριωτάκη 4α στην Καλλιθέα, με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και διοικείται από τους Γεώργιο Σαλίβερο του Κωνσταντίνου, επιχειρηματία (οδός Ματζαγριωτάκη 4α Καλλιθέα), Ευάγγελο Ανδρουλιδάκη του Μιχαήλ, δημοσιογράφο (οδός Παπαδιαμάντη, Π. Ψυχικό) και Γεώργιο Ουρανό του Ιωάννη, δημόσιο υπάλληλο ! (Κουντουρίωτη 25, Ρέθυμνο).


Το σχέδιο του ΔΟΛ, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα πράγματα, είναι το εξής: υποχρεώνει τους μισθωτούς στον ΔΟΛ συναδέλφους της ΕΞΕΔΡΑΣ να υπογράψουν: “Δήλωση παραίτησης και οικειοθελούς αποχώρησης“, χωρίς να τους δοθεί ούτε σεντς αποζημίωσης και ότι δεν έχουν “ουδεμία αξίωση” από τον ΔΟΛ! Δηλαδή ο ΔΟΛ απαλλάσσεται από τους εργαζόμενους της ΕΞΕΔΡΑΣ δωρεάν. Παράλληλα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να μεταφερθούν στην νέας εταιρεία, προσφέροντάς τους την …ευκαιρία να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με την, αγνώστων οικονομικών δυνατοτήτων, RATENEWS Α.Ε. Στις συμβάσεις αυτές όμως μόνο θεωρητικά αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και ο μισθός τους, εφόσον δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη Συλλογική τους Σύμβαση Εργασίας και στα δικαιώματά τους που απορρέουν απ’ αυτήν.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υπογράψουν “οικειοθελώς” την επιχείρηση “ξεφορτώματός τους” από τον ΔΟΛ, πριν τα σωματεία τους ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ αναλάβουν τον έλεγχο της νομιμότητας του όλου σχεδίου. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν ότι είναι και παραμένουν μισθωτοί του ΔΟΛ – και ο ΔΟΛ στη χειρότερη γι αυτούς περίπτωση μπορεί μεν να τους απολύσει (με το 5% το μήνα) καταβάλλοντας όμως τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Σε αυτή την περίπτωση οι συνάδελφοι δικαιούνται τουλάχιστον και το επίδομα ανεργίας τους από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΣΠΕΑΘ). Στην άλλη περίπτωση που τους σπρώχνουν κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα.


http://syspeirosi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου