Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Επιστολή μελών της Παλαιστινιακής κοινωνίας προς την ελληνική κυβέρνηση

Η Γάζα αρνείται την φιλανθρωπία της Ελληνικής Κυβέρνησης
Η ακόλουθη επιστολή παραδόθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση στις 12 Ιουλίου 2011, κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι στη Γάζα ζητούν ελευθερία και σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, περιλαμβανομένου του δικαιώματος να διάγουν μια αξιοπρεπή ζωή, δεν ζητούν φιλανθρωπία. Φαινομενικά κωφεύοντας στην δήλωσή τους αυτή, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, επανέλαβε την "γενναιόδωρη προσφορά" της Ελληνικής Κυβέρνησης να μεταφέρει περιορισμένη ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους της Γάζας - αντί να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την ελευθερία που το Ισραήλ συνεχίζει να τους αρνείται.


12 Ιουλίου 2011
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ Παπανδρέου,
Αγαπητέ Υπουργέ Εξωτερικών Λαμπρινίδη,

Εμείς, τα μέλη της Παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών στη Γάζα, έχουμε παρακολουθήσει τις ενέργειες που πραγματοποίησε η κυβέρνησή σας για να εμποδίσει τον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ να πλεύσει προς τη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή - τη Λωρίδα της Γάζας - για να προκαλέσει τον εγκληματικό αποκλεισμό της από το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας μας έχει αποστερήσει από πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα, πρώτα από όλα, την
ελευθερία μας στη μετακίνηση. Δεν μας επιτρέπεται να αναζητήσουμνε επαρκή υγειονομική περίθαλψη ή ευκαιρίες εκπαίδευσης επειδή δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα. Είμαστε αποκομμένοι από τις οικογένειές μας σε άλλα μέρη της κατεχόμενης περιοχής και του εξωτερικού. Και δεν μας επιτρέπεται να προσκαλέσουμε ανθρώπους να μας επισκεφτούν στη Γάζα. Τώρα, εσείς έχετε εισάγει αυτή την απαγόρευση στους ανθρώπους που η κύρια αποστολή τους είναι να μας σταθούν αλληλέγγυοι.

Οι άνθρωποι της Γάζας δεν έχουμε ανάγκη μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας, επειδή εμποδιζόμαστε να χτίσουμε την οικονομία μας. Δεν μας επιτρέπεται να εισάγουμε πρώτες ύλες ή να εξάγουμε. Οι ψαράδες και οι αγρότες μας πυροβολούνται όταν επιχειρούν να ψαρέψουν ή να μαζέψουν της σοδειά τους. Ως αποτέλεσμα της σκόπιμης Ισραηλινής πολιτικής, 80% των ανθρώπων μας έχουν γίνει εξαρτημένοι από την διατροφική βοήθεια, οι υποδομές είναι πλήρως κατεστραμμένες, και τα παιδιά μας δεν μπορούν να φανταστούν μια μέρα που θα γνωρίζουν την ελευθερία.


Η προσφορά σας να παραδώσετε το φορτίο του Στόλου της Ελευθερίας εδραιώνει την αντίληψη ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα λύσει τα προβλήματά μας και είναι μια αδύναμη προσπάθεια να συγκαλύψετε τη συνέργιά σας στον Ισραηλινό αποκλεισμό.
Λυπούμαστε πολύ που δεν δεχόμαστε την φιλανθρωπία σας. Οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες του Στόλου της Ελευθερίας αναγνωρίζουν ότι η δέσμευσή μας δεν είναι για ανθρωπιστική βοήθεια, είναι για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Μεταφέρουν μαζί τους κάτι πιο σημαντικό από τη βοήθεια. Μεταφέρουν ελπίδα, αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό. Η προσφορά σας να συνεργήσετε με τους καταπιεστές μας στη μεταφορά βοήθειας ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ απολύτως.

Εφ' όσον είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεστε κάτω από τεράστια πολιτική πίεση να συμμορφωθείτε με τη θέληση του Ισραηλινού καθεστώτος, να συνεργαστείτε με το Ισραήλ στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να νομιμοποιήσετε τον αποκλεισμό, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τα ψίχουλά σας. Λαχταρούμε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ικανότητα να κάνουμε επιλογές στις καθημερινές μας ζώες. Σας προτρέπουμε να αναθεωρήσετε και να αφήσετε το Στόλο της Ελευθερίας να πλεύσει.
Τέλος, αναγνωρίζουμε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μας και την υποστήριξη της χώρας σας για τα νόμιμα δικαιώματά μας. Με αυτή την ιστορία στο νου και την παραπάνω αναγνώριση των ελευθεριών που μας απαγορεύονται /αρνούνται, σας καλούμε να επιτρέψετε στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας να φύγουν για τη Γάζα, αμφισβητώντας έτσι τον παράνομο Ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και την παράνομη κατοχή της Παλαιστινιακής γης.

Με εκτίμηση,

Palestinian Network of NGOs (PNGO) (αντιπροσωπεύει πάνω από 60 μη-κυβερνητικούς οργανισμούς στη Γάζα)
www.pngoportal.net
Palestinian International Campaign to End the Siege on Gaza
General Society for Rehabilitation
Deir Al-Balah Cultural Centre for Women and Children
Maghazi Cultural Centre for Children
Al-Sahel Centre for Women and Youth
Rachel Corrie Centre, Rafah
Rafah Olympia City Sisters
Al Awda Centre, Rafah
Al Awda Hospital, Jabaliya Camp
Ajyal Association, Gaza
Al Karmel Centre, Nuseirat
Local Initiative, Beit Hanoun
Beit Lahiya Cultural Centre
Al Awda Centre, Rafah
Middle East Children's Alliance - Gaza office
Alshomoa Club for Women
General Union for Public Services Workers
General Union for Health Services Workers
General Union for Petrochemical and Gas Workers
General Union for Agricultural Workers
General Union of Palestinian Syndicates
General Union of Palestinian Women
Palestinian Congregation for Lawyers
Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU)
Union of Health Work Committees
Union of Synergies-Women Unit
Union of Women's Work Committees
Palestinian Association for Fishing and Maritime
Palestine Sailing Federation
Fishing and Marine Sports Association
Palestinian Women Committees
Progressive Students' Union

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου