Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND) - ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Ανακοινωσεις που αφορουν το ενδεχομενο outsourcing σε τμηματα της wind καθως & τη συγληση γενικης συνελευσης

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Εύλογες ανησυχίες μας έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του CEO της εταιρίας κου Ζαρκαλή.Το ΔΣ του Σωματείου μας έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του από την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011.Ο λόγος που ζητήσαμε συνάντηση ήταν η ανακολουθία του απέναντι στην δέσμευση που είχε δώσει στο ΔΣ του Σωματείου μας σε ότι αφορά την υπόθεση του modernization του δικτύου. Συγκεκριμένα είχε δεσμευτεί πως πρωτίστως θα ενημέρωνε το ΔΣ του Σωματείου για την τελική συμφωνία της επιλογής του εργολάβου που θα αναλάμβανε την εργασία αυτή όπως και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας στο βαθμό που αφορούν την εξέλιξη της εργασίας στην επιχείρηση, αν αυτή θα επηρεάσει αρνητικά, αντικείμενα και θέσεις εργασίας, αν θα μεταφερθούν αρμοδιότητες και αντικείμενα εργασίας που τώρα παρέχονται από εργαζόμενους στην εταιρία, αν θα χρειαστεί να καταργηθούν τμήματα και να μεταφερθούν εργαζόμενοι σε άλλες θέσεις εργασίας ή περιοχές παροχής της εργασίας τους.

Ο CEO της εταιρίας προτίμησε να ενημερώσει πρώτα τα ΜΜΕ για την συμφωνία με την HUAWEI και επί της ουσίας να αρνείται επί ένα μήνα σχεδόν να μας συναντήσει, με συνεχείς αναβολές και επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Αυτή η συμπεριφορά μόνο ανησυχίες μπορεί να μας προκαλέσει. Δείχνει αδιαφορία για τις ανησυχίες των συναδέλφων μας για το εργασιακό τους μέλλον. Ήδη παπαγαλάκια-εργολάβοι διαδίδουν πως μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθούν προτάσεις στην WIND για να δωθούν τα τεχνικά τμήματα της σε εργολάβους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που οι θέσεις εργασίας στον κλάδο και συνολικά στην κοινωνία μειώνονται, που οι απολύσεις και η ανεργία είναι καθημερινό φαινόμενο, ο CEO της εταιρίας οφείλει
να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, να μιλήσει ανοιχτά για το τι μέλλει γενέσθαι και όχι να αφήσει να αιωρείται το φάντασμα του outsourcing και των απολύσεων.

Ειδικά αυτές τις στιγμές που η ακρίβεια και η φορολογία σαρώνει τους μισθούς μας, η ανεργία έχει χτυπήσει τις οικογένειές μας και αρκετοί από εμάς αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των βασικών αναγκών για να ζήσουμε και να πληρώσουμε τα δάνειά μας ώστε να μην βρεθούμε ξεσπιτωμένοι, η ευθύνη που βαραίνει τις πλάτες του CEO της εταιρίας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Γνωρίζουμε όλοι πως το πέρασμα στους εργολάβους θα σηματοδοτήσει μειώσεις στους μισθούς μας είτε άμεσες είτε μακροπρόθεσμες αφού η έλλειψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα ρίξει το επίπεδο των μισθών μας ακόμα και στο επίπεδο των 600-700€, θα έχουμε ωράρια λάστιχο, υπερωρίες απλήρωτες, εξοντωτική εργασία. Σίγουρα δεν αξίζουμε τέτοια τύχη. Οι κατακτήσεις του σωματείου μας με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μπορεί να μην είναι οι καλύτερες, όμως είναι αξιοπρεπείς στην σημερινή αγορά εργασίας. Δεν πρέπει να τις χαρίσουμε και για να συμβεί αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού τις θέσεις εργασίας μας στην WIND.

Οι φήμες για outsourcing μας προβληματίζουν ακόμα περισσότερο γιατί προέρχονται από εργολάβους !Το τονίζουμε αυτό γιατί και τον Οκτώβρη του 2009 οι εργολάβοι διέδιδαν πως η WIND θα διώξει 200 εργαζόμενους, το οποίο και τελικά έγινε πράξη με τις απολύσεις των στελεχών και την «εθελούσια».

Ο CEO της εταιρίας δείχνει πιστός στην ανακολουθία που τον έχει χαρακτηρίσει από την έναρξη της θητείας του στην WIND. Τον Οκτώβρη του 2009 δήλωνε πως δεν θα μειώσει θέσεις εργασίας και έδιωξε 200 συναδέλφους μας. Στην αρχή της φετνής χρονιάς δήλωνε πως δεν θα κάνει περικοπές μισθών και δεν θα μειώσει θέσεις εργασίας και επιχείρησε να κόψει το επίδομα ετοιμότητας από εκατοντάδες συναδέλφους και απέλυσε μερικές δεκάδες συναδέλφων.

Στον CEO της εταιρίας δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη.

Εμπιστοσύνη να έχουμε μόνο στην συλλογική μας προσπάθεια, μόνο στο Σωματείο μας. Συσπειρωμένοι στο σωματείο με συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και στις δραστηριότητες του έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις της επιχείρησης. Με τον ίδιο αγωνιστικό τρόπο, με πολυήμερες απεργίες και άλλες μορφές δράσης, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια της εταιρίας να προχωρήσει σε μεταφορά τμημάτων ή εργαζομένων σε εργολάβους. Είναι φρόνιμο η διοίκηση της εταιρίας να δείξει σύνεση. Να αφουγκραστεί την οργή των συναδέλφων μας, των οικογένειών μας και της κοινωνίας και να βγάλει από τα σχέδιά της απολύσεις, outsourcing και μειώσεις μισθών.

Διαφορετικά θα νοιώσουν την δύναμη της ενότητάς μας και των αγώνων μας.





Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου