Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ξέσπασαν διαδηλώσεις συμπαράστασης στους 117 αδικημένους βουλευτές

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «τα λεφτά τους πίσω», χιλιάδες Ελλήνων πολιτών κατέκλυσαν αυθόρμητα τους δρόμους της Αθήνας, γύρω από τη Βουλή, εκδηλώνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 117 πρώην βουλευτών, οι οποίοι ζητούν, δικαίως, όχι μόνο την αναδρομική καταβολή των αποδοχών τους αλλά και την αποζημίωσή τους για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από την καθήλωση των μισθών τους.

Κρατώντας πανό και πλακάτ που γράφουν «Άμεση δικαίωση ΤΩΡΑ των 117 ευπατρίδων Ελλήνων βουλευτών» και «Τέρμα στην Κοροϊδία» οι πάνω από 150.000 διαδηλωτές ζητούν την άμεση καταβολή όλων των νόμιμων αποδοχών των αγωνιστών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και υπερασπιστών της Ελληνικής Δημοκρατίας με αναδρομική ισχύ.

Όπως τονίζει στο theblob.gr ένας εκ των διαδηλωτών «Τι κι αν είμαι άνεργος επί 2 χρόνια και οι γονείς μου χαμηλοσυνταξιούχοι; Είναι ντροπή, για την Ελλάδα, την κοιτίδα του πολισμού και της δημοκρατίας, να κλέβει από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, ασχέτως αν η πλειονότητα της κοινωνίας τους μέμφεται ότι πρόλαβαν να μας τα φάνει πρώτοι. Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται».

Σημειώνεται ότι στη λίστα των 117 πρώην βουλευτών, φιγουράρουν ονόματα όπως αυτό του
Άκη Τσοχατζόπουλου (υπόθεση υποβρυχίων), του Τάσου Μαντέλη (υπόθεση μαύρων ταμείων της Siemens), Πέτρου Μαντούβαλου (υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος), Αριστείδη Παυλίδη (υπόθεση άγονων γραμμών) και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων λαμπρών πολιτικών αυτού του τόπου.

Σύμφωνα με πρώην βουλευτή, ο οποίος προτιμάει να διατηρήσει την ανωνυμία του, «τα χρήματα που ζητάμε είναι ψίχουλα μπροστά στις μίζες που έχουν τσεπωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι άδικο και αν μη τι άλλο προσβλητικό να μας φέρονται λες και είμαστε τίποτα ζητιάνοι. Ζητάμε απλώς αυτά που δικαιούμαστε. Αν είχαμε να κάνουμε με Γερμανούς, το πρόβλημα αυτό θα είχε ήδη λυθεί εξωδίκως».

Η αφίσα του κινήματος αλληλεγγύης στους 117  (δημιουργία Wonder Jlaw Wall)





theblob

πηγη

1 σχόλιο: