Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ALTER

Eίναι ενα κείμενο με τα αρχικά μας σε κάθε παράγραφο του κειμένου του κάθε ενός απο εμάς....

"Από την υποδοχή των εργαζομένων αισθάνθηκα σαν να είχα πάει σε σπίτι φίλων.Όλοι πολύ φιλικοί και άμεσοι, με διάθεση να μιλήσουν, όχι μόνο για το δικό τους πρόβλημα αλλά και για όλα εκείνα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Με συγκίνησε ιδιαιτέρως η παρότρυνση τους να στείλουμε τις προμήθειες που ειχαμε συγκεντρώσει στους εργάτες του εργοστασίου ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ ΑΒΕΕ οι οποίοι βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο απλήρωτοι."
Ε.Σ.

Αν και μου ήταν αδύνατο να έρθω, μετάνοιωσα που δεν έκανα το αδύνατον δυνατόν...
Γ.Μ.

Το τελος του φοβου (η της βαρεμαρας)
Δεν πρέπει να φοβόμαστε η να βαριόμαστε να παίρνουμε μέρος σε δράσεις.
Όσες φόρες καταφεραμε να κάναμε μια συντονισμένη δράση, πχ σαν την χθεσινή στην ΛΟΥΚΙΣΣΑ ΑΒΕΕ, και στο ΑΛΤΕΡ, (μοίρασμα τροφίμων και συμπαράσταση στους απεργούς) η εμπειρία πιστέψτεμε ειναι μοναδική. Από το να κάθεσαι στο σπίτι φάτσα στην οθόνη σου, είναι πολύ καλύτερα να είσαι γύρω από μια φωτιά , και να συζητάς με άνθρωπους που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή
την αξιοπρέπεια τους, να βλέπεις μέσα στα μάτια τους την ευγνωμοσύνη που γεννά η συμπαράσταση, και εσύ να επωφελείσαι από την δύναμη τους, και την θέληση τους για αγώνα εναντία στο άδικο, και στο μίζερο, που το σύστημα προσπαθεί να τους επιβάλει…. Τελικά ανακαλύπτεις πως εσύ επωφελήθηκες από αυτή την επαφή, γιατί φεύγοντας νοιώθεις πιο δυνατός και πεισμωμένος, λιγότερο εγωιστής , και περισσότερο άνθρωπος....
Π.Α.

"Είναι τόσο περίεργο, αν σκεφτείς ότι άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ μας ολοι... γίναμε μια παρέα... βρήκαμε σημεία που πάντα μας ένωναν!!! Νίωσαμε συναισθήματα που πάντα κρύβαμε. Αξίες που είχαμε χάσει!!!
Η αλληλεγγυη είναι το όπλο μας, η νίκη των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, είναι νίκη για όλους μας!!! Η τρομοκρατίας της εργοδοσίας πρέπει να πάρει το μήνυμα, "ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ". Αυτή είναι η δική μας πραγματικότητα και θα τους την επιβάλλουμε!!!
Σας ευχαριστούμε όλοι για την θερμή υποδοχή, είμαστε όλοι δίπλα σας, κρατήστε ψηλά το κεφάλι, συνεχίστε έτσι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, η νίκης σας θα είναι και δική μας!!!
OI ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ρ.Β.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο blog μας aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου