Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το ρεζιλίκι Μπακογιάννη- Πρετεντέρη στη Λυών!

της Ρένιας Ρηγοπούλου

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο δημοσιογράφος του Μega Γιάννης Πρετεντέρης παρευρέθηκαν στην Λυών, προκειμένου να μιλήσουν στο φόρουμ
με θέμα "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία", το οποίο διοργάνωνε η εφημερίδα Liberation.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας οι δύο ομιλητές τοποθετήθηκαν για το ελληνικό πρόβλημα, η κυρία Μπακογιάννη από τη μεριά της πολιτικής και ο κ. Πρετεντέρης, άκουσον άκουσον, ως εκπρόσωπος του λαού! Τραγικό?
Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκαναν οι υποτιμητικές δηλώσεις και των δύο ομιλητών κατά του ΛΑΟΣ, αναφέροντας ότι σαν κόμμα, δεν το παίρνουν στα σοβαρά (Ν. Μπακογιάννη), χαρακτηρίζοντάς το αστείο (Γ.Πρετεντέρης)!
Αφού τελείωσαν τις τοποθετήσεις τους, ομάδα Ελλήνων φοιτητών που βρισκόταν στο ακρωατήριο, ζήτησε να παρέμβει προκειμένου όπως δήλωσαν "να σπάσει την μονόπλευρη παρουσίαση της κατάστασης αλλά και να εκφράσει την αντίθεση της στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας". Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με την έναρξη της παρέμβασης του εκπροσώπου των φοιτητών, ένας άνθρωπος της ασφάλειας τον πλησίασε και στάθηκε πλάι του, φοβούμενοι για τυχόν ακραίες συμπεριφορές.
Παρατηρήστε στο βίντεο που ακολουθεί το παγωμένο ύφος και των δύο, που σε τίποτα δε θυμίζει την
αυτοπεποίθηση που έχουν όταν βρίσκονται στο στούντιο του Mega!
Προφανώς και δεν είναι τυχαία η επιλογή των δύο αυτών προσώπων από τη Liberation! Ήξεραν τι θα συμβεί!
Οι ίδιοι οι φοιτητές γράφουν σήμερα " Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο και που δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η κάστα αυτή που κυβερνά, δεν μας εκπροσωπεί, δεν έχει καμία νομιμοποίηση και θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι της, εντός και εκτός Ελλάδας.
Ούτε στη Λυών, ούτε πουθενά!"



Απολαύστε το βίντεο!
(παρέμβαση των φοιτητών στο 3.00)




bloggers-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου