Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συνεντεύξεις από τους απεργούς του ALTER (video)

14 Μαρτίου, ALTER

Παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά συνεντεύξεων των απεργών του ALTER, στις οποίες περιγράφεται η πορεία του αγώνα διαφύλαξης της επίσχεσής τους, οι αποφάσεις να βγάλουν στον αέρα αγώνες άλλων εργασιακών χώρων και ντοκυμαντέρ όπως το Debtocracy.

“Είμαστε 114 ημέρες σε επίσχεση εργασίας… μας χρωστάνε από 9 έως 13 μήνες μισθών… Από τον κόσμο υπήρξε μεγάλη συμπαράσταση… Η απάντηση είναι αγώνας, αγώνας, αγώνας…. Εμείς εδώ στο alter είμαστε η μικρογραφία της κοινωνίας, αυτό που ζει σήμερα όλη η Ελλάδα”



Δείτε στη συνέχεια: ποια θεωρούν πραγματική δύναμή τους οι εργαζόμενοι του ALTER, πως βλέπουν την αυτοδιαχείριση, γιατί δεν έχει μπει ο σταθμός στο άρθρο 99


“Η εισαγγελεία αθηνών γύρισε το φάκελο πίσω στον κ. Κουρή… παρόλα αυτά κανένας δεν του έκανε τίποτα για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, που είναι αυτόφωρη διαδικασία”



“Έχουμε καταφέρει οι τρεις διαφορετικοί κλάδοι (εργαζομένων στον ALTER) να συμπορευόμαστε και να συναποφασίζουμε. Αυτή είναι η δύναμή μας.”



“Εδώ υπήρξε ένας προβληματισμός για αυτοδιαχείριση… Η αυτοδιαχείριση είναι ό,τι πιο δίκαιο ως σύστημα, αρκεί να μην αφορά τηλεοπτικό σταθμό…”



“Για να μπορέσει να μπει ο σταθμός στο άρθρο 99, θα πρέπει να είναι εν λειτουργία. Αυτή τη στιγμή ο σταθμός δεν είναι εν λειτουργία… Αν ανοίξει ο σταθμός, αν σταματήσουμε την επίσχεση, τότε θα μπει στο άρθρο…”



“Υπάρχει πολύς κόσμος που μας παρακολουθούσε και έδινε ραντεβού στις 8 το βράδι για να δει τι θα παρουσιάσουμε”



“Θα τα φάω όοοολα εγώ!… Θα τους εξοντώσω σιγά σιγά… ρεμάλια!”



ΠΗΓΗ: realdemocracygr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου