Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ALTER

Από αποκλειστικές πληροφορίες του aetv σας μεταφέρουμε:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υπουργό κύριο Κουτρουμάνη και στο Διασωματειακό Τύπου (και όχι όπως είχαμε πει στην προηγούμενη ανάρτησή μας). Η συνάντηση αφορούσε εργασιακά θέματα στα ΜΜΕ (συμβάσεις, βαρέα, ασφαλιστικά, κτλ) αλλά ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης ήταν και το μέλλον του ALTER. Ο κύριος Κουτρουμάνης συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΤΙΤΑ, τον γενικό γραμματεία της ΕΠΗΕΑ και τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΗΕΑ και συμφώνησαν ότι πρέπει να δωθεί άμεσα λύση. Ο κύριος Κουτρουμάνης έδειξε διάθεση να γεφυρώσει τις 2 πλευρές χωρίς να θιχτούν τα εργασιακά κεκτημένα αλλά και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Γιαυτό τον λόγο θα
καλέσει άμεσα την εργοδοσία σε διμερή συνάντηση και αμέσως μετά σε τριμερή μαζί με τους εργαζόμενους. Του έγινε σαφές πως η υπάρχουσα πρόταση (που τον παρέπεμψε η εργοδοσία τηλεφωνικώς) έχει απορριφθεί σε συνέλευση εργαζομένων ομόφωνα.
Η εκτίμηση που κάνουμε δεν διαφέρει πολύ από την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ALTER: Οτι η εργοδοσία κάνει τα πάντα για να ανοίξει τον σταθμό. Αφού επιστράτευσε προϊσταμένους, διευθυντές και μεσολαβητές και δεν τα κατάφερε, χρησιμοποιεί και τον τελευταίο σύμμαχό της. Τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας! Κατά την άποψή μας εάν θέλετε να ανοίξει το κανάλι πρέπει να εξοφλήσετε τους εργαζόμενους του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου