Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ALTER!!!

Γύρω στης 15:00 το μεσημέρι τελείωσε η συνέλευση των εργαζομένων του ALTER. Εκτός της εξαμελής συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων παρεβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κος Τρίμης καθώς και η δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ κα Σαλαβράκου (η οποία δεν άνοιξε καθόλου το στόμα της παρά μόνο για να "την πει" στον εκλεγμένο εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του ALTER). Η συνέλευση είχε σαν σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κο Κουτρουμάνη καθώς και να ακουστούν διάφορες απόψεις των εργαζομένων αφού το τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορα γελοία (εντελώς επιεικά το λέμε για να μην πούμε χειρότερα) πράγματα του στυλ "οι εκπρόσωποι των τεχνικών τα έχουν πάρει", " θέλουν να κλείσει το κανάλι", "μια χούφτα δεν μας αφήνει να δουλέψουμε γιατί έχουν κάνει κατάληψη στον σταθμό" και άλλες τέτοιες γελοιότητες!!!
Ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ ενημέρωσε πως στις αρχές της εβδομάδας, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει συνάντηση με την πλευρά του Κουρή και κατά επέκταση, μέσα στην εβδομάδα θα καλεστούν τα σωματεία για να υπάρξει κάποια λύση!!!
Αυτά όσον αφορά στην ενημέρωση.

Στην αρχή λοιπόν το κλίμα της συνέλευσης ήταν ειρηνικό και αρμονικό. Μίλησαν διάφοροι εργαζόμενοι και βγήκαν στο τραπέζι κάποιες προτάσεις τις οποίες θα λάβει υπόψιν της η συντονιστική επιτροπή. Δυστυχώς όμως κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα διχασμού. Άτομα τα οποία με την πρώτη ευκαιρία δίνουν το παρόν για να υποστηρίξουν τις απόψεις του αφεντικούλη τους, άτομα που δεν έχουν πρόβλημα (και μάλιστα το επιδιώκουν κιόλας) να γυρίσουν ΤΣΑΜΠΑ, άτομα που μετά την συνέλευση πήγαν απέναντι στο σουβλαντζίδικο για φαγητό και μπυρίτσα με διευθυντικά στελέχη και μέλη του Δ.Σ. Στο ίδιο σουβλαντζίδικο θέλησαν να καθίσουν για μπυρίτσα και αρκετοί τεχνικοί και διοικητικοί εργαζόμενοι (σε άλλο τραπέζι ΦΥΣΙΚΑ). Μόλις τους είδε ο κος Γκότσης (πρόεδρος του Δ.Σ) θέλησε να μιλήσει με τον Γιώργο Φιλιππάκη και τον Πρόεδρο της ΕΤΙΤΑ (μέλη της συντονιστικής επιτροπής). Μόλις όμως ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ του μίλησε για εξόφληση, ο Κος Γκότσης άρχισε τα φωνήεντα!!!
Και για να επιστρέψουμε στα της συνέλευσης, τα συγκεκριμένα ατομάκια του αφεντικού απέτισαν να γίνει ψηφοφορία ώστε να ψηφιστεί η πρόταση για κούρεμα των δεδουλευμένων. Φυσικά δεν υπήρχε θέμα για ψηφοφορία σήμερα και το εξήγησε αυτό παλιότερο μέλος της ΕΤΙΤΑ καθώς σε περίπτωση καταψήφισης μιας εκ των προτάσεων, δεν θα την λάμβαναν μετά καθόλου υπόψιν τους στην συνάντηση με τον Κουρή. Οπότε ήταν κρίμα να χαθεί έστω και μία από τις προτάσεις τις οποίες έπρεπε να έχει υπόψιν της η συντονιστική επιτροπή και τα σωματεία στην συνάντηση με την εργοδοσία.
Να αναφέρουμε ότι λόγω του ότι όσοι επιμένουν για πλήρη εξόφληση και περιφρουρούν το κανάλι, κατηγορούνται για αντιδημοκράτες και καταληψίες, μία εκ των προτάσεων ήταν να γραφτεί μία λίστα με τους εργαζόμενους που θέλουν να γυρίσουν με λιγότερα από εξόφληση, υπογεγραμμένη, ώστε να έχει ο καθένας την δυνατότητα να κάνει ότι πιστεύει ότι είναι σωστό για τον εαυτό του. Τι ποιο δημοκρατικό!!!!! Και όπως είπε ένας εργαζόμενος "Με ποιο δικαίωμα θα ψηφίσεις εσύ για εμένα να επιστρέψω με λιγότερα από όσα θέλω;"
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 4 μήνες βγήκαν σε επίσχεση οι εργαζόμενοι με την απαίτηση ΟΛΙΚΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ των δεδουλευμένων τους! Τώρα ξαφνικά χωρίς νέα δεδομένα κάποιοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ (20 άτομα) να γίνει ψηφοφορία για λιγότερα από εξόφληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου