Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

Από 21 Μαΐου 2012, οι εργαζόμενοι του Κέντρου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επειδή έχουν να πληρωθούν έξη μήνες ,με αποτέλεσμα να εχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση των μεταναστών. Δημιουργείται πλέον άμεσος κίνδυνος για την επιβίωσή τους ,αλλά ιδιαίτερα για την επιβίωση των πολλών μικρών παιδιών και βρεφών που ζουν στο κέντρο με τις οικογένειές τους. Κάθε λειτουργία του Κέντρου έχει ανασταλεί καθώς δεν υπάρχουν υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, ιατρικής φροντίδας.Υπάρχει άμεση ανάγκη για:
Γάλατα
Παιδικές κρέμες
Μακαρόνια
Αλεύρι
Αυγά
Αλάτι
Ρύζι
και γενικά συσκευασμένα τρόφιμα.

Επίσης , αλλά όχι άμεσα όσο τα τρόφιμα:
σαπούνια ,

απορρυπαντικά,
οδοντόκρεμες ,
χαρτιά υγείας,
ξυραφάκια ,
σερβιέτες ,πάνες κ.λ.π.

επίσης χρειαζόμαστε εθελοντές για παραλλαβή και μεταφορά των τροφίμων.
Είτε με μηχανάκι είτε με αυτοκίνητο σε κάθε περιοχή , για να στήσουμε ένα δύκτιο συγκέντρωσης των προσφορών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !
ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΙΔΟΣ !!


Οσοι είναι από κοντινές περιοχές μπορούν να παραδώσουν τη βοήθεια στη διεύθυνση:
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ . Δανοκάρα 1 τκ.19500 Λαύριο .
Επίσης
Πληροφορίες στην ομάδα : http://www.facebook.com/groups/317217015023917
για συντονισμό και αποστολή τροφίμων.
Η ανακοίνωση συμπαράστασης των μεταναστών στην απεργία των εργαζομένων του κέντρου: http://www.facebook.com/groups/317217015023917/doc/317255005020118/

Αμεση βοήθεια σε τροφιμα γιά τους προσφυγες στο Λαυριο !!

6 σχόλια:

  1. Σαφως οι προσφυγες ταλαιπωρουνται κ αυτη τη στιγμη περνουν δυσκολες ωρες ομως πρεπει να συμμεριστουμε και την ταλαιπωρια ολων των εργαζομενων οι οποιοι δεν εχουν εχουν πληρωθει εδω και μισο χρονο!απ'την μια πλευρα σκεφτομαστε κ συμπονουμε τις οικογενειες των ταλαιπωρημενων προσφυγων ομως και απ΄την αλλη πλευρα οφειλουμε να σταθουμε και στις οικογενειεσ ολων αυτων των εργαζομενων!Στο ανωθεν αρθρο περιγραφονται οι αθλιες συνθηκες στις ποιοιες βρισκονται οι προσφυγες αλλα καμια αναφορα στις οικογενειες των εργαζομενων οι οποιοι εδω και εξι μηνες ζουν σ συνθηκες χειροτερες απ'αυτες των προσφυγων!Λοιπον, ας σκεφτουμε και οχι μονο εμεις αλλα και τα αρμοδια οργανα τροπους οι οποιοι θα καθησυχασουν και τις 2 πλευρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ανώνυμε, ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο. Εξυπακούεται ότι πρέπει να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη! Στην αλληλεγγύη βασίζονται όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα, για να τα βγάλουν πέρα. Όσο μπορεί ο καθένας ας βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, το γείτονα, τον συγγενή, τον άγνωστο που έχει ανάγκη. Κι εμείς (όπως αναφέρει και το όνομα του blog μας) είμαστε απλήρωτοι εργαζόμενοι. Όπως μας έχουν βοηθήσει οι συνάνθρωποί μας προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους συνανθρώπους μας. Να είσαι καλά φίλε Ανώνυμε.

      Διαγραφή
  2. Μιλατε για λιμοκτονια προσφυγων δεν μιλατε ομως για την λιμοκτονια των οικογενειων των εργαζομενων.Μιλατε για κινδυνο της υγειας των παιδιων των προσφυγων δεν αναφερεστε ομως στην υγεια των παιδιων των εργαζομενων!Αλλα οι εργαζομενοι δεν παυουν ακομη και τωρα που βρισκονται σε σταση διαμαρτυριας να βοηθουν τους προσφυγες προσφεροντας τους ιατρικη περιθαλψη και σητιση απο τα λιγα εναπομειναντα αποθεματα!Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες έχουμε μία πόρτα να χτυπήσουμε σε έκτακτη ανάγκη, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν. Βασίζονται αποκλειστικά σε εμάς.
      Κουράγιο στους εργαζόμενους στο Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο και ελπίζουμε σε νίκη στον δίκαιο αγώνα τους.

      Διαγραφή
    2. Καλο θα ητανε ομως στα αρθρα που αναρτωνται να εκφραζεται εντονοτερα το προβλημα των εργαζομενων εκτος απο το προβλημα των προσφυγων!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ μας φίλε είσαι ένας από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου; Εάν ναι, θα μπορούσες να μας στείλεις ένα κείμενο με τα προβλήματα των εργαζομένων εκεί αντί να μας στέλνεις σχόλια, ώστε να το μεταφέρουμε στον κόσμο.

      Διαγραφή