Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Κάλυψη στη Χρυσή Αυγή παρέχει η ΕΛΑΣ καταγγέλλουν οι πολίτες

«Σκανδαλώδη κάλυψη στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής παρέχει η αστυνομία στη Χαλκίδα», όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Πριν από μερικές ημέρες στο Βασιλικό Ευβοίας σημειώθηκε άγρια ρατσιστική επίθεση εναντίον Πακιστανών, με τους δράστες να προκαλούν ζημιές και σε καταστήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς.

Όπως τονίζει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή την Παρασκευή 1 Ιούνη, μέρα της διαδήλωσης στη Χαλκίδα κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στο Βασιλικό, 
«η Αστυνομία μετά από μπλόκο προσήγαγε πενήντα μετανάστες για να σταματήσει την συμμετοχή τους στη κινητοποίηση που είχαν καλέσει φορείς και κινήσεις».

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα στην διαδήλωση της 1ης Ιουνίου στη Χαλκίδα έγινε από «Είχε προηγηθεί ‘επίσκεψη’ του αρμόδιου αστυνομικού οργάνου για την Εύβοια, ο οποίος προσήλθε την Δευτέρα 28 Μάη στο Εργατικό Κέντρο όπου διοργανώθηκε σύσκεψη για την καταγγελία των ρατσιστικών επιθέσεων και απαιτούσε από το πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ να μην καλεστεί ανοιχτή διαδήλωση στη πόλη», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ και προσθέτει:«Όμως, προχώρησαν ένα βήμα μπροστά στη τρομοκρατία. Κράτησαν οκτώ μετανάστες ως τιμωρία ενώ συγγενείς τους καταγγέλλουν ότι τους ανέφεραν ότι αστυνομικοί μέσα στο ΑΤ Χαλκίδας, πρώτα τους χτύπησαν λέγοντας τους «ότι οργανώσατε διαδήλωση» και μετά τους διασκόρπισαν σε άλλα τμήματα, όπως στη Λαμία. Κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την επικοινωνία και τη νομική στήριξη. Την Κυριακή 3 Ιούνη τα χαράματα ξανά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν καταδρομική επίθεση στο Βασιλικό σπάζοντας τα τζάμια και ρίχνοντας αναμμένο ξύλο με φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας».

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί «τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων , την αριστερά , τα κινήματα να καταδικάσουν την τρομοκρατική στήριξη της Αστυνομίας στα ρατσιστικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής στο Βασιλικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου