Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νοσοκομείο Λέρου, ελλείψει φαγητού!..


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ SOS!
Αγωνιώδης έκκληση του προέδρου Γιάννη Αντάρτη στον πρωθυπουργό! Κραυγή αγωνίας προς ιδιώτες για αποστολή τροφίμων!


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο της Λέρου, μαζί και το τμήμα φιλοξενίας 400 ασθενών με ψυχικά νοσήματα. Μάλιστα από σήμερα δεν θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης φαγητού αφού όλα τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και οι απλήρωτοι, εδώ και μήνες, προμηθευτές ειδοποίησαν χθες τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι διακόπτουν τη χορήγηση κάθε είδους τροφίμων και άλλων βασικών ειδών διατροφής!

Δραματικό SOS εξέπεμψε με έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γιάννης Αντάρτης. Όπως επισημαίνει, βρισκόμαστε σε κατάσταση ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης!..

Η νεφρολόγος γιατρός του νοσοκομείου κ. Ορφανάκη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ των Αθηνών, περιέγραψε την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα. Όπως είπε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, «δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε φάρμακα, δεν έχουμε γιατρούς. Και ακόμη, δεν λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα καθώς και το μικροβιολογικό»!

Στην εύλογη ερώτηση «δηλαδή τί λειτουργεί στο νοσοκομείο», η κ. Ορφανάκη απάντησε: Δεν λειτουργεί τίποτα, αλλά τί θα κάνουμε που δεν έχουμε πλέον ούτε φαγητό; Δεν μπορούμε να περιμένουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε νηστικούς τους ασθενείς! Κάνουμε έκκληση προς όλους να μας στείλουν τρόφιμα, ό,τι μπορεί ο καθένας»!..

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλούν τους κατοίκους της Λέρου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου, σήμερα Τετάρτη, στις 12:30 μετά το μεσημέρι στο χώρο του νοσοκομείου. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο κλεισίματος λόγω έλλειψης χρημάτων για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των νοσηλευομένων ασθενών.

Μιλώντας στο τοπικό Ράδιο Άρτεμις, η γιατρός του νοσοκομείου της Λέρου, κ. Ορφανάκη ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο με υπογραφή του Διοικητή του ΚΘ/ΚΥ Λέρου κ Αντάρτη όπου λόγω έλλειψης κονδυλίων, αδυνατεί να σιτίσει τους νοσηλευόμενους!

Η κ. Ορφανάκη δήλωσε ακόμη ότι εκτός από τις ελλείψεις γιατρών και υλικών που αναγκάζει τους ασθενείς σε μετακίνηση (διακομιδές) σε διπλανά νησιά, τώρα το Νοσοκομείο κινδυνεύει με κλείσιμο αφού δεν μπορεί να σιτίσει τους νοσηλευόμενους.

ΠΗΓΗ: Rodos@larm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου