Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ! Η Γενικη Συνελευση του σωματειου της wind αποφασισε 24ωρη απεργια για αυριο 21/6.

Δελτίο Τύπου

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Wind Hellas

Η διοίκηση της εταιρίας Wind συνεχίζει τις απολύσεις συναδέλφων όλων των διοικητικών επιπέδων. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχει προβεί σε 30 περίπου περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να τις έχει αναπληρώσει. Εργαζόμενοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα, με ποιότητα στην εργασία τους, με αποδεδειγμένη αναγνώριση των υπηρεσιών τους οδηγούνται στην ανεργία. Τελευταίο παράδειγμα η προχθεσινή απόπειρα της διοίκησης να απολύσει υπεύθυνο τεχνικού τμήματος, η οποία αναχαιτίστηκε από την μη αποδοχή της απόλυσης από τον εργαζόμενο, την αντίδραση των υφιστάμενών του και την άμεση παρέμβαση του σωματείου την ώρα της επίδοσης της απόλυσης.

Η διοίκηση της εταιρίας φροντίζει φυσικά να καμουφλάρει τις αποχωρίσεις προσωπικού βαφτίζοντάς τες οικιοθελείς αποχωρήσεις, με εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής προς τους υποψήφιους προς αποχώρηση, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο την σιωπηρή συναίνεσή τους.

Οι παραπάνω απολύσεις οδηγούν σταδιακά και στην αποδόμηση τμημάτων της εταιρίας αφού τμήματα υποδιευθύνσεων καταργούνται, αντικείμενα εργασίας αφαιρούνται, εργασίες συνεχίζετε να δίνονται σε εργολαβικές εταιρίες με αμφισβητούμενα ποιοτικά και οικονομικά οφέλη για την ίδια την Wind. Και όλα αυτά όταν προ μηνών, ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωνε μέσω επιστολών και συνεντεύξεων ότι η εταιρία έχει καθαρή θέση, είναι απαλλαγμένη από υποχρεώσεις προς τρίτους, είναι κερδοφόρα και συνεχίζει με ξεκάθαρα πλάνα την πορεία της.

Οι συνεχιζόμενες μειώσεις της εταιρίας σε προσωπικό και λειτουργικές δαπάνες,

Οδηγούν αρκετά τμήματα σε εντατικοποίηση των εργασιών τους, σε σημείο που να περιορίζονται οι άδειες του καλοκαιριού ή ακόμα και να δίνονται πέρα από την περίοδο που τις έχει ανάγκη ο εργαζόμενος,

Οδηγούν σε εκπτώσεις στις ανάγκες του εργαζόμενου για ασφαλή και υγιεινή εργασία, κατανέμοντας τα διαλλείματα των εργαζόμενων στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών σε χρόνους που δεν έχουν καμία ωφέλεια για την εξασφάλιση της υγείας του εργαζόμενου,.

Οδηγούν σε εκπτώσεις στις συνθήκες εργασίας όταν η διοίκηση διακόπτει ακόμα και τον κλιματισμό!!! σε χώρους όπου εκείνη την στιγμή εργάζονται συνάδελφοι, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα.
Πέραν των παραπάνω η εταιρία έτρεξε πρώτη και μονομερώς να εφαρμόσει τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με την ψήφιση του μνημονίου 2 και να υπονομεύσει την ΕΣΣΕ, παγώνοντας τις ωριμάνσεις στους μισθούς, μη αναγνωρίζοντας την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Για όλα τα παραπάνω, πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. του σωματείου όπου αποφασίστηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 21 Ιούνη από 00:00 – 23:59. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που θα γίνουν στην Λ.Αθηνών 106 στην Αθήνα και στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι από τις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις

Να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας

Να σταματήσει η αποδόμηση τμημάτων της εταιρίας

Να εφαρμοστούν οι όροι της ΕΣΣΕ

Να σταματήσουν οι εκπτώσεις στις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας μας. 

Το ΔΣ του σωματείου.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΕΜΠΤΗ 21/6 – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
- για να σταματήσουν οι απολύσεις
- για να υπερασπίσουμε τη συλλογική σύμβαση

Συνάδελφοι,

με αφορμή την επιχειρούμενη απόλυση του συναδέλφου-προϊστάμενου Αλ. Αναστασίου (από το τμήμα Πεδίου της Τεχνικής Διεύθυνσης), το σωματείο μας εχθές πραγματοποίησε εκτάκτως γενική συνέλευση με μαζική συμμετοχή. Είχε προηγηθεί περιοδεία του Σωματείου στους χώρους της Λ. Αθηνών, μαζί με δεκάδες συναδέλφους από το τμήμα Πεδίου και άλλα τμήματα.

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη συνέλευση έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την ανάγκη της αλληλεγγύης στον συνάδελφο που πλήττεται.

Η συνέλευση αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

=> Σήμερα Τετάρτη 20/6, στάση εργασίας για το τμήμα Πεδίου (Field). Μαζική περιοδεία των συναδέλφων του τμήματος, μαζί με το ΔΣ του Σωματείου, στο Μαρούσι, για την ενημέρωση των συναδέλφων.

=> 24ωρη Απεργία, την Πέμπτη 21/6, σε όλη την εταιρία με βασικά αιτήματα το σταμάτημα των απολύσεων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το ‘ξεπάγωμα’ των  μισθολογικών ωριμάνσεων στην επιχειρησιακή μας σύμβαση.

Συνάδελφοι,

οι κινήσεις της εταιρίας δείχνουν το σχέδιό της να μειώσει το προσωπικό, ν’ αμφισβητήσει τη συλλογική σύμβαση, να ρίξει τους μισθούς, αξιοποιώντας και όλα τα «μνημονιακά» μέτρα που έχουν ψηφιστεί – και μάλιστα αρκετά σύντομα ή και άμεσα.

Είναι δική μας ευθύνη αλλά και δυνατότητα να μην επιτρέψουμε να περάσει αυτή η διάλυση των δικαιωμάτων μας. Μαζί με τους αγώνες που δίνονται σε δεκάδες χώρους δουλειάς, μαζί με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, πρέπει κι εμείς να ενώσουμε τη φωνή μας και τις προσπάθειές μας. Η σύγκρουση θα είναι σκληρή και πρέπει όλοι να ετοιμαστούμε για κινητοποιήσεις με διάρκεια και αποφασιστικότητα. Η απεργία της Πέμπτης μπορεί να γίνει ένα πρώτο βήμα – να συμμετάσχουμε όλοι!

Τη Δευτέρα 25/6, στις 5:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση του Σωματείου, για να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα της απεργίας και να συζητήσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας.

Το Διοικητικό Συμβουλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου