Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Φαρμακοβιομηχανία απέλυσε το 35% των εργαζόμενων, επερώτηση στη βουλή

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio

4 βουλευτές καταγγέλουν με επερώτηση “απαράδεκτες και παράνομες απολύσεις 51 εργαζομένων στη φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb ΑΕ”.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

“Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 η φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb ΑΕ, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας πάνω από τριάντα έτη, προχώρησε στην ανακοίνωση της απόλυσης, επί της ουσίας, 51 εργαζομένων. Οι παραπάνω απολύσεις αντιστοιχούν στο 35% των θέσεων εργασίας της εταιρείας και η διοίκηση προσπαθεί να τις εμφανίσει ως οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις προσωπικού όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πραγματοποιεί υπερκέρδη, χάρη στην υπεραξία της εργασίας των ήδη εργαζομένων και για αυτό οι απολύσεις των 51 υπαλλήλων είναι και ανήθικες και απαράδεκτες. Επιπλέον, στην παρούσα συγκυρία, με την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, το να ονομασθούν οι απολύσεις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» μόνο ως ειρωνεία και ως εμπαιγμός των εργαζομένων και της Πολιτείας μπορεί να ληφθεί.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί η απαράδεκτη στάση της διοίκησης της εταιρείας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους και τους προέτρεπε να μην ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα, όπως επίσης και η βλαπτική μεταβολή που έχει υποστεί (από την ημερομηνία εκλογής του στις 28/06/2011, ως εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της εταιρείας) ο – εκ των 51 – εκλεγμένος συνδικαλιστής Παναγιώτης Μποβολανέας (θέμα για το οποίο είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ΓΣΕΕ, διότι αφορά εκπρόσωπο εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).

Επειδή οι απολύσεις των 51 εργαζομένων ξεπερνούν το ανώτατο νόμιμο όριο των απολύσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «οικειοθελείς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου