Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ALPHA

Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2012                     Αριθ. Πρωτ. 1605



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 

‘Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα δέχτηκε η Β. Ελλάδα μετά την απροειδοποίητη απόφαση της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA να βάλει λουκέτο, μέσα σε ένα πρωινό, στο παράρτημα που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη.

Με συνοπτικές διαδικασίες και ανάλγητη συμπεριφορά πέταξε κατακαλόκαιρα στον δρόμο δέκα εφτά (17) εργαζόμενους (δέκα τέσσερις (14) τεχνικούς και τρείς (3) δημοσιογράφους) και ζήτησε από τους εναπομείναντες τέσσερις (4) δημοσιογράφους να υπογράψουν μέχρι την Τετάρτη Ατομικές Συμβάσεις με μειώσεις τριάντα τοις εκατό (30%) διαφορετικά θα απολυθούν και αυτοί.

Η ειδησεογραφική υποβάθμιση της Περιφέρειας συνεχίζεται μεθοδικά. Μετά το λουκέτο
του ALTER, το κλείσιμο του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του STAR, την λειτουργία του ΣΚΑΙ με έδρα τα … σπίτια των δημοσιογράφων και νοικιασμένους τεχνικούς και το προχτεσινό λουκέτο του ALPHA, λειτουργούν πλέον (άραγε για πόσο καιρό ακόμα;) μόνο δύο παραρτήματα Πανελλαδικών σταθμών (MEGA και ANT1) και αυτά κουτσουρεμένα και υποβαθμισμένα.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των απολυμένων που παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ALPHA ελπίζοντας ότι κ. Κοντομηνάς θα αλλάξει γνώμη και θα το επαναλειτουργήσει (άλλωστε κανείς δεν πιστεύει ότι το πρόβλημα του Καναλιού ήταν το Παράρτημα του στην Θεσσαλονίκη). Και

για μια ακόμα φορά απευθυνόμαστε στην Πολιτεία και ζητάμε να μην δίνεται άδεια Πανελλαδικής Εμβέλειας σε τηλεοπτικό σταθμό αν δεν έχει πλήρως επανδρωμένα Παραρτήματα τουλάχιστον στην Βόρειο Ελλάδα.

Πρέπει επιτέλους να μπει φραγμός στην Αθηνοκεντρική ενημέρωση. Προβλήματα δεν έχει μόνο η Αθήνα, έχει και η Περιφέρεια και ο κόσμος δικαιούται να έχει ΑΜΕΣΗ και ΕΓΚΥΡΗ ενημέρωση και γι αυτά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου