Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή στον Θεοφίλου για αντίσταση κατά της Αρχής

Ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για αντίσταση και απείθεια κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από τους αστυνομικούς. Την ενοχή του είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, κρίνοντας ότι από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι διέπραξε τα αδικήματα που τον βαρύνουν σχετικά με τη σύλληψή του.

Ο Τάσος Θεοφίλου, απευθυνόμενος στους δικαστές, τόνισε ότι είναι αναρχικός και αρνήθηκε ότι αντιστάθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Προς το παρόν ο Θεοφίλου δηλώνει αθώος, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο του κ.Φυτράκη υπάρχει σειρά παρατυπιών κατά την αστυνομική έρευνα, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η περίεργη εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής στην αναγνώριση του Θεοφίλου, ως δράστη της ληστείας της Πάρου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία
η ταυτότητα του Θεοφίλου έγινε γνωστή έπειτα από δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα. Στο ένα άγνωστος άνδρας κατονόμαζε τον κατηγορούμενο ως ένοχο για τη ληστεία και δολοφονία της Πάρου, ενώ με δεύτερο τηλεφώνημα οι αστυνομικές αρχές πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή του στους Πυρήνες.

Πέρα από την πολύ περίεργη αυτή όμως διαδικασία ταυτοποίησης του Θεοφίλου, κενά υπάρχουν στη διαδικασία λήψης DNA, αποτυπωμάτων κλπ.

«Είμαι φοιτητής στο μεταπτυχιακό της Θεολογικής. Κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Κατά περιόδους ερχόμουν στην Αθήνα. Σκόπευα να μετακομίσω. Δεν πρόλαβα να μείνω κάπου. Ήμουν Αθήνα λίγες ώρες. Ήρθαν 3-4 και όρμησαν πάνω μου. Δεν κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί. Δεν κλότσησα, δεν αντιστάθηκα. Με δέσανε και με πήγαν στο Τμήμα. Δεν μου είπαν τίποτα. Αναρχικός είμαι, γίνονται αυτά. Γι' αυτό δεν ρώτησα τι γίνεται. Είχα ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις. Δεν είχα ποτέ καμία εμπλοκή με την αστυνομία. Μου είπαν ότι θέλουν αποτυπώματα. Τους απάντησα ότι δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Μου είπαν ότι είναι. Τα πήραν. Δεν είπα πού μένω, γιατί δεν ήξερα ακόμα. Είχα μια-δυο επιλογές. Θεωρώ ότι είναι μια τυπική διαδικασία να καταθέτουν ότι αντιστάθηκα. Με έχουν προσαγάγει άλλη μία φορά, πριν από πέντε χρόνια. Ένας φίλος μου είχε κλοτσήσει ένα αμάξι. Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί έπρεπε να δώσω γενετικό υλικό. Δεμένος ήμουν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγιναν όλα γρήγορα. Δεν ήξερα και για δικηγόρο» είπε στην απολογία του ο Τάσος Θεοφίλου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναγνώστηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 30χρονο, οι οποίοι βρίσκονται σε έκτακτη υπηρεσία εκτός Αθηνών και δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στο δικαστήριο για να εξεταστούν ως μάρτυρες.

ΠΗΓΗ: alterthess

Απορία δικιά μας προς τις αστυνομικές αρχές: Μπορεί ο οποιοσδήποτε που είναι τσαντισμένος με κάποιον, πχ με τον γείτονά του, να πάρει ανώνυμα τηλέφωνο και να ισχυριστεί ότι είναι τρομοκράτης; Εμείς ξέρουμε ότι με κάθε τηλεφωνική καταγγελία πρέπει να δώσεις και τα στοιχεία σου στην αστυνομία. Πόσο μάλιστα όταν καταγγέλεις κάποιον για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου