Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Ελλάδα 1942-1974 και οι συνεχιστές. Χρυσή αυγή, ΛΑΟΣ, ΝΔ, Πολιτικη Άνοιξη, ΕΠΕΝ.

Μέση Ανατολή 1942. Αρχίζει ο πυρήνας του "ΙΔΕΑ".
Ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967. Ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός και οι συνταγματάρχες Γεώργιος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μακαρέζος καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και επιβάλλουν στρατιωτική δικτατορία.

Εξορίες, Τρομοκρατία, δολοφονίες, βασανιστήρια, φόβος, απαγόρευση κυκλοφορίας και προκλητικής ενδυμασίας, σκοταδισμός, χαφιέδες. Οι συνταγματάρχες απαγορεύουν το λόγο ακόμη και στα μικρά παιδιά.

O Παπαδόπουλος και οι συνταγματάρχες σχεδιάζουν από καιρό την κατάληψη της εξουσίας με ή χωρίς την έγκριση του βασιλιά.

Μία εβδομάδα πριν το πραξικόπημα ο Παττακός επισκέπτεται τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων,
Τρεις μέρες μετά ακολούθησε η συνάντηση των συνωμοτών και αποφάσισαν ότι αν σε λίγες ημέρες δεν αποφασίσουν οι στρατηγοί να επέμβουν θα το κάνουν οι ίδιοι. Την ίδια ώρα οι στρατηγοί τους πιέζουν να περιμένουν μέχρι να πάρουν το «πράσινο φως» από το παλάτι. Ο Παττακός όμως ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει.


Tα πρώτα τανκς θα εμφανιστούν στους δρόμους στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα). Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς εξαπέλυε δυνάμεις υπό τις εντολές του για να συλλάβουν το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής.

To κίνημα του βασιλιά και η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου από τον Αλέκο Παναγούλη έχουν αποτύχει. Οι Συνταγματάρχες αναδεικνύονται πια σε απόλυτους κυρίαρχους του παιχνιδιού και εμπνευστές της νέας εθνικής κουλτούρας, όπως αυτή εκφράζεται στις Γιορτές Πολεμικής Αρετής που κατακλύζουν το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη απαγορεύονται και αυτός φυλακίζεται στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας. Από το κελί του ακούει τα ουρλιαχτά στην ταράτσα. Τα πιο φριχτά βασανιστήρια όμως θα τα υποστούν οι στρατιωτικοί που θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν.

Περιεχόμενα:

1:42 ΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
2:40 ΠΑΥΛΟΣ - ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
5:15 ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
8:20 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
19:14 ΕΞΟΡΙΕΣ
26:00 ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
22:48 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΝΙΞΟΝ
48:04 Ο ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
51:00 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΝΕΚΡΟΙ
56:13 ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
57:40 ΚΥΠΡΟΣ
1:01:40 ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

     

ΠΗΓΗ: ΤΡΕΛΟ ΑΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου