Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ή........

Γενική κοροϊδία? Τι εννοούμε όταν λέμε γενική απεργία και μάλιστα άγρια?

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου... συμφωνώ απόλυτα με την ΑΓΡΙΑ γενική απεργία και μάλιστα έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα αλλά τέλος πάντων!!

Ας ξεκινήσω με έναν κλάδο που γνωρίζω, τα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος).

Όταν λοιπόν λέμε γενική απεργία δεν εννοούμε απλά να μην υπάρχει ζωντανό πρόγραμμα αλλά να μην υπάρχει καμία εικόνα ή ακόμη καλύτερα να υπάρχει μια κάρτα που να λέει στον ηλίθιο που κάθεται ακόμη στον καναπέ του βρίζοντας τους πολιτικούς που τον έφεραν σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση, να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους και όχι να κάθεται και να βλέπει επαναλήψεις ή ακόμη χειρότερα ... ζωντανό πρόγραμμα από τα ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ κανάλια που ΠΟΤΕ δεν απεργούν!!!

Όπως τις προάλλες που η ΕΡΤ είχε αγώνα μπάσκετ, χωρίς όμως εκφωνητή λόγω της απεργίας και έγραφε:

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Δηλαδή μόνο οι εκφωνητές κάνανε απεργία (οι οποίοι παρεπιπτόντως δεν ανήκουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ καθώς είναι δημοσιογράφοι, αλλά στην ΕΣΗΕΑ) για αυτούς τους λόγους, οι εικονολήπτες δεν ανήκαν στην ΠΟΣΠΕΡΤ ή δεν συμφωνούσαν?

Έχουν λοιπόν τα αρχίδια τα ΜΜΕ να κάνουν άγρια γενική απεργία? Και μη μου πείτε ότι είναι δύσκολο. Θέληση και αρχίδια θέλει.

Οι εφημερίδες ας μην βγάλουν φύλλο από την προηγούμενη μέρα.

Τα ραδιόφωνα το ίδιο, ας μην παίζουν μουσική, δεν έχουν εκφωνητή-παραγωγό, ο.κ και? Ποιος βάζει μουσική? Εγώ? Ο ηχολήπτης δεν βάζει, έστω και γραμμένη από την προηγούμενη μέρα? Ας έχουν ένα μήνυμα και αυτοί ότι κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους γιατί πεθαίνουμε και ας παίζει συνέχεια αυτό το μήνυμα, ώστε αυτός που θα κάθεται σπίτι και θα δει ότι το χαζοκούτι έχει μια κάρτα και θα θελήσει να ακούσει ράδιο, να ακούσει το μήνυμα και όχι μουσική.



Τα μέσα μαζικής μεταφοράς ας απεργήσουν και αν έχουν τα αρχίδια να υπάρξουν (ή ας ορίσουν) εθελοντές που τις ημέρες της απεργίας θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τον κόσμο που θέλει να κατέβει στο Σύνταγμα η όπου αλλού γίνονται πορείες και όχι να βγάζουν ανακοινώσεις ότι το μετρό κλείνει κατόπιν εντολής της αστυνομίας για δική μας ασφάλεια... δηλαδή παίρνετε εντολές από τους μπάτσους? Υπακούτε σε αυτούς?

Ας κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, τα ψιλικατζίδικα, τα περίπτερα, οι καφετέριες, τα κομμωτήρια, που όσες φορές γίνεται απεργία, είναι ανοιχτά...!! Και δε μιλάω μόνο για το κέντρο της Αθήνας, μιλάω για όλες τις περιοχές!! Αλλά θα μου πεις δεν φταίει μόνο ο ιδιοκτήτης. Φταίει ακόμα περισσότερο η κυράτσα που πάει να χτενιστεί ή να φτιάξει το νύχι της σε ημέρα απεργίας....!!

Και το βασικότερο όλων.....

1ον) Αν είναι να κατεβείτε Σύνταγμα για να σας φωτογραφήσουν ώστε να δείξετε στους άλλους ότι επαναστατείτε, αφήστε το, καλύτερα να κάτσετε σπιτάκι σας...
Γέμισε το facebook φωτογραφίες με επαναστάτες.....
Ήμαρτον ρε παιδιά!
Φιλιά μες την μέση του δρόμου, μπάτσοι από πίσω,
καπνοί από χημικά, έλεος.
Άλλοι με διάφορα αστεία πλακάτ, άλλοι ξεβράκωτοι,
άλλοι καρναβάλια με διάφορες σημαίες...
O.k, αν έτσι, πιστεύετε ότι κάνετε επανάσταση
τότε κάτι λάθος μου έχουν μάθει εμένα.














2ον) Αν είναι να κάνετε για ακόμη μια φορά παρέλαση (ξέρετε για ποιους λέω)  και να "σχολάσετε" νωρίς ως συνήθως, τότε μην μπαίνετε καν στον κόπο και κουράζετε και τα πρόβατα που κουβαλάτε μαζί σας, καθίστε και εσείς σπίτια σας!!

3ον) Μένουμε Σύνταγμα ή όπου αλλού γίνονται οι πορείες. Δεν εγκαταλείπουμε, δεν γυρίζουμε σπίτια μας. Παίρνουμε ανάσες, ξεκουραζόμαστε και γυρίζουμε πάλι στις θέσεις μας!! Κάνουμε επιτέλους απεργία διαρκείας!!!! Μένουμε για μέρες, βδομάδες, μήνες. Καταλύουμε το κράτος!!! Δεν λειτουργεί τίποτα!!! Όταν δεν λειτουργεί τίποτα για εμάς, δεν λειτουργεί τίποτα και για αυτούς!!! Δεν θα αντέξουν για πολύ!

Καλύτερα 80 επαναστάτες έτοιμοι για ΟΛΑ παρά 3.000 έτοιμοι για ΤΙΠΟΤΑ...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου