Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ Σ.Τ.ΗΛ.Ν.Ε. ΣΤΟ ALTER


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 222
Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Πάτρα 09/12/2011
Διεύθυνση : Εργατικό Κέντρο Πάτρας,

Κολοκοτρώνη 20
τηλ. 6945588751
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς συναδέλφους τεχνικούς του ALTER

Συνάδελφοι, εμείς οι τεχνικοί των τοπικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της νοτιοδυτικής Ελλάδας, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και τον θαυμασμό μας στον αγώνα που δίνετε όλο αυτό το διάστημα.

Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύετε όλον αυτό τον καιρό, αποτελούν για εμάς
οδηγό απέναντι στα κοινά προβλήματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Οι απολύσεις, οι αυθαίρετες μειώσεις μισθών, ο διαρκής ψυχολογικός πόλεμος εκ μέρους των εργοδοτών και οι πολύμηνες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε και εμείς στη δυτική Ελλάδα.

Μόνη λύση είναι η ενότητα όλων μας και η διαρκής πάλη απέναντι σε όλους αυτούς (κυβέρνηση, τρόικα, εργοδότες) που επιθυμούν να μας μετατρέψουν σε δούλους χωρίς δικαιώματα, αλλά με πάμπολλες υποχρεώσεις στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι όταν «πάρει φωτιά» το σπίτι του γείτονα, σύντομα θα κινδυνεύσει και το δικό τους.

Το λέμε αυτό, γιατί βλέπουμε με λύπη μας ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και θεωρούν ότι «γλείφοντας» τα αφεντικά και προδίδοντας τους συναδέλφους τους, θα σώσουν τις θέσεις τους και δεν έχουν καταλάβει, ότι αυτοί θα είναι οι επόμενοι απλήρωτοι - απολυμένοι με την διαφορά, ότι θα έχουν δώσει πολύτιμο χρόνο στους εργοδότες να εφαρμόσουν τα αντεργατικά σχέδιά τους.

Ευχόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι τελικά ο αγώνας σας θα δικαιωθεί, αρκεί να διαφυλάξετε ως κόρη οφθαλμού την ενότητά σας.

Θα είμαστε στο πλάι σας σε οτιδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι μέχρι την τελική δικαίωση.

ergazomenoialter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου