Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής μετά από σοβαρά επεισόδια στη Βέροια

Συμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα στη Βέροια μεταξύ ομάδας αναρχικών και μελών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό του κόμματος όταν ομάδα 5-6 ατόμων άρχισε να τα αποδοκιμάζει. Υπήρξαν αντεγκλήσεις και συμπλοκές αλλά τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν, αφού έκανε σχετικά γρηγορα την εμφάνιση της η αστυνομία.

Αργότερα όμως το απόγευμα, ομάδα 20 Χρυσαυγιτών μετέβη σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκε σε άτομα που πρόσκεινται στο αναρχοαυτόνομο χώρο, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από τις αστυνομικές έρευνες προσήχθησαν οκτώ (8) άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ένας υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

πηγή: the insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου