Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τα γεγονότα στις Σκουριές και πραγματικά γέλασε μέχρι και το παρδαλό κατσίκι. Φανταζόμαστε πως αυτός που έγραφε την ανακοίνωση πρέπει να είναι σεναριογράφος τύπου Εντ Γουντ.


Η ανακοίνωση του παραρτήματος του υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ που θεωρεί τους Έλληνες πολίτες κάτι σαν το Πάμε Στοίχημα, θυμίζει όλες τις ανακοινώσεις που εξέδιδε πάντα μετά από σημαντικά γεγονότα και προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για να μην μακρηγορούμε θα σας θυμίσουμε πως είναι επιπέδου “ζαρντινιέρας”, του αείμνηστου “Γρηγορόπουλου” αλλά και των πανελληνίων εμβαίλιας κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας, που κατάφεραν να γελοιοποιηθούν σε όλη την οικουμένη, αφού άλλα ανακοίνωναν και άλλα βλέπαμε στις τηλεοράσεις.


Καταρχήν στην ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει την χρήση πλαστικών σφαιρών.
Θα σημφωνήσουμε μαζί της αφού σίγουρα πρέπει να ήταν κανονικές. Δεν εξηγείτε αλλιώς. Εκτός και αν οι αστυνομικές δυνάμεις στις Σκουριές ήρθαν με τα νεροπίστολα τους για να παίξουν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο “μπουγέλο”Για να δούμε λοιπόν κομμάτι, κομμάτι την ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία.


Χθες (05.08.2012) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαµαρτυρίας για τις µεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγιάς και στην Ιερισσό Χαλκιδικής, άτοµα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είχαν καλυµµένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα, προκάλεσαν επεισόδια, φθορές σε υπηρεσιακά οχήµατα, στο Αστυνοµικό Τµήµα Ιερισσού και επιτέθηκαν κατά αστυνοµικών δυνάµεων που είχαν διατεθεί για λήψη µέτρων τάξης.

Καταρχήν θα πρέπει να μας ενημερώσει η Ελληνική Αστυνομία από πότε διαθέτει μονάδες της για να προστατεύουν μια Ιδιωτική Επιχείρηση και με ποια διαδικασία μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να έχει τις ανάλογες υπηρεσίες έξω από την πόρτα του; Πρέπει να σας πρωτοκολλήσουμε κάποια αίτηση σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να ζητάμε τις υπηρεσίες σας ή απλά να ενημερώνουμε όλοι μας τον Στρατηγό, τον Χημικό, τον Δήμαρχο, τον Πολιτικό, τον Θεοφώτιστο Χρήστο Αρ.Πάχτα (για συντομία θα τον αναφέρουμε Αρπάχτα).

Πρέπει να τονιστεί πως το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ θα πρέπει να μετονομαστεί σε ΠΡΟ.ΜΠΟ αφού τελικά και για την Κερατέα και για τα διόδια και για τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως σε όλη την χώρα και για τα μεταλλεία και για πολλά ακόμη θέματα η προστασία σας έχει κοινό παρανομαστή και ονομάζεται Μπόμπολας. Ναι καλά διαβάσατε. Υπουργείο ΠΡΟ.ΜΠΟ ή καλύτερα κυβέρνηση ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

Δεύτερον αναφέρεται για αρκετές περιπτώσεις ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Ίσως να έχετε δίκαιο γιατί προσκαλέσαμε ομάδες νιτζα από την Γιοσιμούρα.Στην αρχή βέβαια όλοι είχαν τα χαρακτηριστικά τους ανοιχτά και οι γνωστοί μπατσορουφιάνοι τραβούσαν άπειρες φωτογραφίες ( αξίζει να σημειωθεί πως συνάδελφος σας τραβούσε και την πανίδα της περιοχής με σκοπό να πωλήσει τα δικαιώματα στο National Geographic) . Μέχρι που άρχισαν να σκάνε με ρυθμό καταιγίδας τα αντιασφυξιογόνα και τα χημικά σας χωρίς ο διαιτητής να έχει σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Κοινός, προσπαθήσατε να βάλετε γκολ από τα αποδυτήρια μη τηρώντας το fair play (ευτυχώς που είσαστε και σας φωνάζουν για τον ΠΙΟΥ). Δυστυχώς ενώ σας ζητήσαμε να μας δώσετε από τις δικές σας μάσκες που μπορεί κανείς να διακρίνει άνετα τα χαρακτηριστικά σας, εσείς είπατε πως είναι δικές σας και πως η μαμά σας, σας είπε να μην τα δίνετε σε αγνώστους. Έτσι και εμείς για να γλυτώσουμε όσο το δυνατόν από τα χημικά, αναγκαστήκαμε να καλύψουμε την μύτη και το στόμα μας. Και επειδή ο Θεός μας έπλασε καθ’ εικόνα και ομοίωση και δεν έχουμε την μύτη σαν τους εξωγήινους στον κώλο, αναγκαστήκαμε να καλύψουμε και τα χαρακτηριστικά μας.


Αρχικά, µεσηµβρινές ώρες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγιάς οµάδα ατόµων επιτέθηκε διαδοχικά και µε σφοδρότητα κατά των αστυνοµικών δυνάµεων µε πέτρες, φωτοβολίδες, βόµβες µολότοφ και άλλα αντικείµενα, προκάλεσε φθορές σε τρία περιπολικά οχήµατα εκ των οποίων το ένα κάηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν εµπρησµοί εκ προθέσεως τουλάχιστον σε είκοσι σηµεία στην ευρύτερη δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Περάσαμε στην δεύτερη παράγραφο και για άλλη μια φορά έχετε δίκαιο. Αφού προσπαθήσατε να βάλετε γκολ από τα αποδυτήρια, αποφασίσαμε και εμείς να παίξουμε με σύστημα 4-4-2 με φουλ επίθεση. Έτσι αφού δεν βρήκαμε πλαστικές σφαίρες, χημικά, αντιασφυξιογόνα κλπ, σας ρίξαμε πέτρες και κλαδιά που η φύση μας διέθεσε και όχι η Mosad. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεται μάλλον θα είναι από κάποιον άλλο αγώνα σας. Ο λόγος προφανής. Για αυτό το δάσος έχουμε ξεσηκωθεί ώστε να μην καταστραφεί και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και τις ζωές μας. Λέτε λοιπόν εμείς οι ίδιοι να θέλαμε να το κάψουμε με φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ. Το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η αναφορά σας, είναι με μια λέξη τραγική. Να είναι καλά λοιπόν ο κόσμος που έτρεχε και έσβηνε τις φωτιές, που ανάβατε ΕΣΕΙΣ οι ΜΠΑΤΣΟΙ με τα χημικά σας.

Οι αστυνοµικές δυνάµεις για την αντιµετώπιση και την απώθηση των επιτιθεµένων προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων µέσων, προς αποφυγή τραυµατισµών ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν πυροσβεστικά οχήµατα, προκειµένου να φθάσουν ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    

Oι διαµαρτυρόµενοι αποχώρησαν από το σηµείο περί την 18:00΄ ώρα χθες, ενώ κατά την αποχώρησή τους άτοµα προκάλεσαν απρόκλητα σωµατικές βλάβες σε βάρος 29χρονου ηµεδαπού στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές µε τη χρήση βόµβας µολότωφ σε λεωφορείο ιδιωτικής εταιρείας, που ήταν σταθµευµένο στο Γοµάτι Χαλκιδικής.

Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια πρόκλησης σωματικής βλάβης, αφου το ζητούμενο δεν ειναι να αλληλοσκοτωθούμε μεταξύ μας. Παρόλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα που γίνονται αυτά τα γεγονότα στην περιοχή, δεν είδαμε την Ελληνική Αστυνομία να δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον όταν: μεταλλωρύχοι (500 στον αριθμο) μπροστά στα μάτια της αστυνομίας ξυλοφόρτωσαν 30 συναγωνιστές και στην συνέχεια κατέστρεψαν το φυλάκιο αγώνα.
Δεν σας είδαμε να δείχνετε το ανάλογο ενδιαφέρον όταν πέρυσι πάλι στο Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγίας 50 μεταλλωρύχοι ξυλοφόρτωσαν πάλι κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν σε αυτή την δήθεν επένδυση.
Δεν σας είδαμε να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον όταν την ίδια μέρα τα ίδια 50 άτομα ξυλοφόρτωσαν με διαφορά μισής ώρας άλλους δύο συναγωνιστές που έκαναν αφισοκόλληση μέσα στο Νεοχώρι.
Δεν σας είδαμε να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον όταν πάλι μεταλλωρύχοι μέσα στην Μεγάλη Παναγία ξυλοφόρτωσαν γυναίκες που είναι ενάντια στα μεταλλεία.
Δεν σας είδαμε να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον όταν σεκιουριτάδες του Μπόμπολα με καλημένα τα πρόσωπα κράτησαν ομήρους γυναίκες πάνω στο βουνό επειδή εκείνες τόλμισαν να κινηθούν σε δημόσιο δασικό δρόμο. (πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό video)


Όσον αφορά το λεωφορείο που είχε εκμισθώσει η Ελληνικός Χρυσός, για να μεταφέρει τους δήθεν εργαζόμενους στα εργοτάξια καταστροφής της Χαλκιδικής, καλά το κάνανε.

Ακολούθως, βραδινές ώρες χθες οµάδα ατόµων µετέβη στην Ιερισσό στήνοντας οδόφραγµα και ανάβοντας φωτιές σε διάφορα σηµεία, προκάλεσαν φθορές στο Αστυνοµικό Τµήµα Ιερισσού και εισήλθαν στο Δηµαρχείο του Δήµου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και επιτέθηκαν κατά αστυνοµικών δυνάµεων που είχαν διατεθεί για την προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι, αφού μια εικόνα ισούτε με χίλιες λέξεις:
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου