Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Γράμμα από έναν Σύρο Αναρχικό

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: glykosymoritis


Θα ήταν ευχής έργο, εάν μπορούσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας στο εσωτερικό της Συρίας. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας μέσα στο εσωτερικό της Συρίας, ή από κάποιους συντρόφους εδώ στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη σας.

Είμαι ο Μάζεν *****, ένας αναρχικός από την Συρία. Θέλω να σας ενημερώσω για την δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στην χώρα μου την Συρία.

Λόγω την ωμής καταπίεσης του καθεστώτος εναντίον των επαναστατημένων μαζών, μία ομάδα νεαρών αναρχικών της Συρίας μαζί με αντιεξουσιαστές και αντιεξουσιάστριες από το Χαλέπι, επικοινώνησαν μαζί μου ζητώντας επειγόντως βοήθεια. Η κοινότητά τους είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν υπάρχουν τα βασικά φάρμακα, σκηνές για τους άστεγους των βομβαρδισμών, βρεφικό γάλα, διάφορα αναλώσιμα κλπ. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να τους βοηθήσετε όπως μπορείτε για να ανακουφιστούν έστω και στο ελάχιστο τα δεινά που περνάει ο Συριακός λαός αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η πραγματική κατάσταση στην χώρα επιδεινώνετε με ραγδαίους ρυθμούς. Μετά την έκρηξη στο υπουργείο άμυνας, που σκότωσε τον υπουργό άμυνας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος Άσαντ, ο ελεύθερος συριακός στρατός (FSA), επιτέθηκε σε δύο κύριες πόλεις που μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν συμμετείχαν στην επανάσταση: την πρωτεύουσα Δαμασκό, και το εμπορικό κέντρο της χώρας, το Χαλέπι.

Ύστερα από μερικές μικρές νίκες του FSA και ένοπλων πολιτών, ο στρατός του Άσαντ συγκέντρωσε σε αυτές τις δύο πόλεις μεγάλες δυνάμεις, που περιλάμβανε μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, πυροβολικό και τανκς. Χιλιάδες πολίτες σφαγιάστηκαν άγρια την στιγμή που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι τα θέατρα των σκληρών συγκρούσεων.

Στην πραγματικότητα, η επανάσταση στην Συρία, θεωρείτε πλέον ένας ανοιχτός ένοπλος αγώνας. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις έχουν χάσει σήμερα την σημασία τους, και όλοι έχουν την αίσθηση ότι δεν έχουν κανένα αντίκτυπο που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και την έκβαση του αγώνα. Αυτό που ξεκίνησε σαν μία αυθόρμητη μαζική εξέγερση, έχει γίνει σήμερα
μία ένοπλη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του καθεστώτος. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της βάναυσης καταπίεσης της κυβέρνησης Άσαντ και της κλίκας του, που χρησιμοποίησε βαρέα όπλα εναντίον άοπλων διαδηλωτών και ανυπεράσπιστων οικογενειών.

Λόγω της στρατηγικής θέσης της Συρίας, η εξέγερση βρέθηκε μέσα σε διαφορετικά μέτωπα αντιπαλότητας της ευρύτερης περιοχής για περιφεριακή κυριαρχία, κατά πρώτο λόγο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, αλλά και μεταξύ Ρωσίας και Ηπα, όπου ο καθένας κοιτάζει τα δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Σαουδική μοναρχία νοιάζεται για την ελευθερία του συριακού λαού, απλά θέλουν να αποδυναμώσουν τον αντίπαλό τους: το ιρανικό ισλαμικό, καταπιεστικό καθεστώς.

Τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και το Κατάρ κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτρέψουν την συριακή επανάσταση σαν μία σεκταριστική διαμάχη, μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών. Πράγμα, που ακριβώς προσπαθεί να παρουσιάσει και το καθεστώς του μακελάρη Άσαντ.

Μόλις πρόσφατα, ένας δημοσιογράφος παπαγαλάκι της Σαουδικής μοναρχίας, χαρακτήρισε την Αραβική άνοιξη, σαν άνοιξη των σουνιτών που απειλούνται από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή. Το συριακό καθεστώς, προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν "προστάτης" των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Από την δική μας πλευρά, κατανοήσαμε την σύγκρουση που μαίνεται εδώ και δεκαοκτώ μήνες, σαν αυτό που πραγματικά είναι: μία αυθόρμητη μαζική εξέγερση στις χώρες του μαγκρέμπ, απέναντι σε καταπιεστικά δικτατορικά καθεστώτα. Οι μάζες των ανθρώπων που επαναστάτησαν ενάντια στους καταπιεστές τους, δεν χαρακτηρίζονται από αιρέσεις, θρησκείες, εθνικότητες. Η βάση της κοινωνίας, έχει οργανισμούς όπως οι σύντροφοί μας στο Χαλέπι, από πρωτοβουλίες φοιτητών, και εργάτες. Πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, που στην περίπτωση της Συρίας έχει εξελιχθεί σε ανοιχτό πόλεμο, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση από πουθενά για τον τερματισμό, παρά μόνο μέσα από την αποφασιστικότητα των μαζών για την συνέχιση του αγώνα, για πραγματική ελευθερία, δικαιοσύνη, και αυτο-οργάνωση των καταπιεσμένων.

Τόσο στην Συρία, όσο και στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, οι διαιρέσεις της αριστεράς είναι μεγάλες: τα τρία σταλινικά κόμματα της Συρίας, στάθηκαν δίπλα στο καθεστώς του Άσαντ στην βάση ενός θολού αντι- ιμπεριαλισμού. Τα τρία αυτά κόμματα στηρίζουν ξεδιάντροπα το δολοφονικό καθεστώς, όπως επίσης και σε άλλες Αραβικές χώρες, που αντίστοιχα στήριξαν τα καταπιεστικά καθεστώτα. Ένα παράδειγμα είναι οι "Επαναστάτες Σοσιαλιστές", ένα τροτσκιστικό κόμμα με αρκετή δύναμη στην Αίγυπτο, που όμως βλέπουν τους ισλαμιστές αδελφούς σαν πιθανούς συμμάχους τους.

Και ένα τελευταίο ζήτημα αδέρφια μου. Θα επιστρέψω πίσω στην Συρία τον Αύγουστο, προκειμένου να εν ταχθώ στον αγώνα του λαού μαζί με τους συντρόφους μου αναρχικούς. Ορισμένοι ακτιβιστές της Συρίας οργανώνουν μία εκστρατεία που ονομάζεται "επανερχόμαστε". Θα μπούμε στην Συρία το Αύγουστο στις *******. Αναμένεται ότι το καθεστώς θα μας συλλάβει, και θα μας βασανίσει. Ακόμα κινδυνεύουμε να μας δολοφονήσει. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποιους διαύλους επικοινωνίας για τις εξελίξεις. Για την ώρα, βρίσκομαι ακόμα στην περιοχή ***** της Αιγύπτου.

Θα ήταν ευχής έργο, εάν μπορούσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας στο εσωτερικό της Συρίας. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας μέσα στο εσωτερικό της Συρίας, ή από κάποιους συντρόφους εδώ στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη σας.

Για την επανάσταση την ελευθερία και την Αναρχία!

Μάζεν ****

Κάποια στοιχεία έχουν σκόπιμα αποκρυφτεί, για την ασφάλεια του συντρόφου μας.

(Στμ) προσπαθούμε να μάθουμε πληροφορίες για ό,τι αναφέρει ο σύντροφος στο γράμμα του, και πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς από την Ελλάδα

Για την μετάφραση: Ελληνο-Συριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης

3 σχόλια:

 1. ο "αναρχικός" γιατί δεν αναφέρει το ποιόν των "εξεγερμένων"; γιατί δεν λέει ότι είναι αλλοδαποί μισθοφόροι πληρωμένοι από το ΝΑΤΟ για να αποσταθεροποιήσουν ένα φιλο-ίρανικό και φιλο-παλαιστινιακό καθεστώς; για τις σφαγές που κάνουν οι σαλαφιστές αλλά και ευρωαπαίοι έμμισθοι φωνάζοντας ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ; αυτή η ιστοσελίδα που έχει και σελίδα στο φατσοβιβλίο καθώς και η "Αλληλεγγύη στο Συριακό Λαό" είναι προπαγανδιστικά όργανα που φλομώνουν τον κόσμο με παραμυθάκια. γιατί δεν μας λέει ο "ανάρχας" για την την υποστήριξη που έχουν οι ντεμέκ επαναστάτες από τη Χίλαρυ, τον Ερντογάν και τα Σουνίτικα ισλαμοφασισταριά της Αραβικής Χερσονήσου; τις διαδηλώσεις εκατομμυρίων υπέρ του Άσαντ; τη νίκη του στις εκλογές του Μαρτίου με 89%; φυσικά και είναι μονάρχης. αλλά είναι καλύτερος από μια κυβέρνηση μαριονέττας των ΗΠΑ που θέλουν να εγκαταστήσουν το Ισραήλ και οι ανωτέρω αμερικα-ΝΑΤΟ-ισλαμά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλιστα, η irizaar!
  Κανονικά και επειδή έχουμε πολλύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε, δεν μπαίνουμε στον κόπο να απαντάμε σε κάθε αμπελοφυλοσοφία που διακεινίται στο δια-δίκτυο. Στην περίπτωσή της (του; λανθάνων σεξουαλικότητα;), θα θέλαμε να γράψουμε μερικές αράδες για τον τύπο αυτών των ανθρώπων;
  Πέρα από τις κατηγορίες που μας προσάπτει προσωπικά τόσο στην Ελληνο-Συριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης, όσο και στην σελίδα στο φατσοβιβλίο (sic!), Αλληλεγγύη στον Συριακό Λαό, θα θέλαμε να στήσουμε ένα πρόχειρο ντιβάνι για την κυρία izaar.
  Ευδοκιμεί αυτό το είδος ανθρώπων σε αυτή την επικράτεια-μπανανία του ευρωπαϊκού νότου. Στα ιστολόγιά της, παρατηρούμε αυτό που θα μπορούσε να δει κανείς για την πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας και βάλε, όσον αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα. Φυσικά και υπάρχουν σύνδεσμοι που παραπέμπουν στα πλοία για την γάζα που στηρίζουν τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, απέναντι στους νταβατζήδες της περιοχής. Βέβαια τέτοιες κινήσεις στηρίζουν επίσης και την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της παλαιστίνης, που δεν είναι άλλη από την Χαμάς, όπου το αλλάχ ακ μπαρ είναι ...ευλογία. Εδώ για την φίλη μας, δεν υπάρχει ζήτημα ισλαμοφασισμού και το κάνουμε γαργάρα, αφού ένας είναι ο εχθρός, ο αμερικανοσιωνισμός...
  Τέτοια διαμάντια στις αναλύσεις τους, δεν πρέπει να διαφεύγουν από τον έμπειρο παρατηρητή. Και αυτό, γιατί μαζί με την δικαίως στήριξη της Παλαιστίνης και των αγώνων της, βλέπουμε και την άκρατη συνομοσιολογία που επίσης ευδοκιμεί στο ελλάντα. Δώσε Alex Johnes, ημερολόγια των Μάγιας, το κατευθυνόμενο από την Συριακή κυβέρνηση μπλογκ Syria, το κυπατζίδικο ινστιτούτο γεωπολιτικών στρατηγικών ερευνών, μαζί με πράσινη οικολογία, zeitgeistmovment, εθελοντισμό, ολίγη αναρχία, ρείκι, υγειών διατροφής, κίνημα "δεν πληρώνω", συνέλευση Χολαργού Παπάγου και ως δια "μαγείας" παίρνουμε τον "σωστό" αριστερό της εποχής μας.

  Είναι απορίας άξιο, και θα πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά, οι ταυτίσεις του εθνικιστικού ναζιστικού χώρου όπως είναι η Χρυσή αυγή, και ο μαύρος κρίνος (http://mavroskrinos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_16.html), έως το τιμημένο κόμμα της εργατιάς (http://redflyplanet.blogspot.com/2012/07/blog-post_9681.html), αλλά και διάφορα ακροαριστερά και αναρχικά γκρουπούσκουλα για την μία και μοναδική "αλήθεια" που διακατέχει αυτές τις "αναλύσεις".

  Δεν θα αναλωθούμε στα σενάρια της ευφάνταστης βουπούλας περί προπαγανδιστικών οργάνων, όταν μαζί με Σύριους και Σύριες συντρόφους και συντρόφισσες δίνουμε τον χρόνο μας και κάτι παραπάνω ώστε να ενημερώσουμε όσο μπορούμε για το συριακό σφαγείο, για τον πολύ απλό λόγο ότι η βολεμένη και γεννημένη από πρωτοκοσμικά γαμίσια irizoula έχει πλάσει έναν δικό της κόσμο και έχει βρει τις αλήθειες που της ταιριάζουν. Οι Σύριοι και οι Σύριες που ζουν και εργάζονται στην ελλάδα, κάτι λιγότερο θα ξέρουν...
  συνεχίζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απλά. Να επισημάνουμε μερικά λαθάκια που ξεφεύγουν μέσα στην ελαφρότητα που ζει η εν λόγο κυρία.
  Οι εκλογές που έγιναν τον Μάρτιο ήταν για το κοινοβούλιο και μετά την έναρξη της εξέγερσης. Στις υποτιθέμενες εκλογές του 2007, ο μακελάρης Άσσαντ πήρε το εξαιρετικό 97.62%, ενώ η συμμετοχή ανήλθε στο για ρεκόρ γκίνες τρομερό ποσοστό του 95.86%. Τόση αγάπη από τον λαό του, που για να την αντέξει και να τους ευχαριστήσει, άρχισε τους βομβαρδισμούς πόλεων της Συρίας...
  Φιλο-Ιρανικό καθεστώς ναι. Φιλο-Παλαιστινιακό δε νομίζω Τάκη. Φυσικά η βουπούλα μας δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τον διάβολο που κρύβεται στα ψιλά γράμματα (http://omniatv.com/blog/2296-συρια-μια-ολοκληρωτική-δικτατορία), και να ανακαλύψει ότι σαράντα χρόνια τώρα δεν έχει πέσει ούτε μία ντουφεκιά για την παράνομη κατοχή των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ στον λεγόμενο πόλεμο των έξι ημερών (οηε άρθρο 103 παρ. 2), για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς των δολοφόνων της Δαμασκού εξυπηρετεί μια χαρά τα συμφέροντα των Σιωνιστών στην περιοχή (http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4744171).

  Και για να τελειώνουμε με τους ντόπιους κλουζό και τις εγχώριες αγαθές Κρίστι θα θέσουμε την ερώτηση, για την οποία από την ναζιστική δεξιά, έως και την άλλη μπάντα απάντηση δεν έχουμε πάρει.
  Γιατί, ενώ η εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 και είχε τον χαρακτήρα ειρηνικών μαζικών διαδηλώσεων, το τρόμο καθεστώς του Άσσαντ και της κλίκας που τον στηρίζει απάντησε δυσανάλογα βίαια; Με εν ψυχρό εκτελέσεις διαδηλωτών, απαγωγές μέσα από τα σπίτια ακτιβιστών, φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξαφανίσεις απέναντι σε έναν λαό, που άκουσον άκουσον, είχε το θράσος να ζητήσει πολιτικές ελευθερίες.
  Έτσι κι αλλιώς, οι shabiha δεν είναι ένα μακρινό και μαγευτικό νησί στον ειρηνικό...
  (http://nontobenews.com/2012/08/04/kafka/)
  (http://mideastsaga.wordpress.com/2012/06/29/one_year_after/)
  (http://mideastsaga.wordpress.com/2011/06/23/interview/)
  (http://mideastsaga.wordpress.com/2011/06/19/patriotism/)

  Εμείς θα φερθούμε σαν άραβες κιμπάρηδες, και θα της δώσουμε λίγη ακόμα από την γνώση μας, μπας και ξεστραβωθεί λίγο εκεί ψηλά στα βουπου, που φυσάει άλλος αέρας από τον μολυσμένο και "συνομοσιολογικά βρώμικο" του κέντρου.

  http://www.geostrategy.gr/pdf/20120815%20Syrian%20Crisis%20&%20Arab%20Spring.pdf

  Για την αντιγραφή ...το προπαγανδιστικό όργανο που ακούει στο όνομα Ελληνο-Συριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης
  facebook.com/pages/Ελληνο-Συριακή-Επιτροπή-Αλληλεγγύης

  ΑπάντησηΔιαγραφή