Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Ταλαιπωρίας συνέχεια στο χώρο της Υγείας - Κινητοποιήσεις των γιατρών

Απεργιακό μπαράζ στο χώρο της Υγείας. Μετά τους γιατρούς του ΙΚΑ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ σε απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Σημειώνεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία, ζητώντας ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με τη σειρά της, ζητά να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.


πηγη kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου