Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ εναντίον ΧΥΤΑ

Με ένα πολιτιστικό φεστιβάλ το οποίο θα κρατήσει τρεις ημέρες, από τις οκτώ μέχρι και τις δέκα Απριλίου, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα, οι κάτοικοι της Κερατέας συνεχίζουν την αντίδρασή τους, για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Το φεστιβάλ γίνεται με την πρωτοβουλία ομάδων καλλιτεχνών ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από τους καλλιτέχνες και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες συναντάμε ονόματα όπως του Σπύρου Ορνεράκη, του γνωστού σκιτσογράφου, του Γιώργου Ιατρού, Γιαν. Αγγελάκα, Δημ. Πουλικάκου, της Καλλιόπης Βέτα και άλλων, ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί όπως οι Locomodo, Π. Παυλίδης, Ν. Ζιώγαλας, Μιλ. Πασχαλίδης και άλλοι.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 4 τέσσερις το απόγευμα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και θα συνεχίσουν με συγκροτήματα και μουσική.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, video προβολές, ντοκιμαντέρ, workshops, ζογκλέρ και συζητήσεις.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για τη διάσωση της περιοχής τους με την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης διοργανώθηκε στο Λαύριο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αλλά και ευαισθητοποίησης των κατοίκων για την ενεργότερη συμμετοχή τους στον "κοινό αγώνα" καθώς και την καλύτερη περιφρούρηση του μπλόκου τους.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου