Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Από το ΣτΕ η απόφαση για το επίδομα των 176 ευρώ στους δικαστικούς

Το Στ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να αποφανθεί εάν δικαιούνται ή όχι οι δικαστικοί υπάλληλοι το επίδομα των 176 ευρώ.

Ήδη κατόπιν αναβολής συζητήθηκαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με εισηγήτρια την πάρεδρο κ. Κασσιανή Μαρίνου, δύο υποθέσεις δικαστικών υπαλλήλων που διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ για την τριετία 2003-2006.

Κατά τη συζήτηση των υποθέσεων η κ. Μαρίνου δεν έλαβε θέση επί των ζητημάτων που ανακύπτουν. Επίσης, στο δικαστήριο δεν παραστάθηκε δικηγόρος από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Το Σεπτέμβριο του 2010, πριν την αναβολή συζήτησης των υποθέσεων, η κ. Μαρίνου είχε υποστηρίξει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίμαχο επίδομα.

Ο Άρειος Πάγος, με σειρά αποφάσεών του έχει κρίνει ότι δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου απασχολούμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επίσης, έχει κρίνει ο Άρειος Πάγος ότι δικαιούνται το εν λόγω επίδομα οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και οι δικηγόροι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απασχολούνται με πάγια αντιμισθία.


http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου