Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Επίσημα στο 10,5% το έλλειμμα και όχι στο 9,4% όπως είχε προβλέψει η Κυβέρνηση

- 2,7 δισ. “λείπουν” από το 2010
- 1,5 δισ. "λείπει" ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2011
- Εμείς θα πληρώσουμε τη νέα αποτυχία της Κυβέρνησης με περικοπές και νέους φόρους

Μιλάμε ήδη για αποτυχία ύψους 4 δισ. ευρώ και η Κυβέρνηση δηλώνει (ξανά) ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον έσοδα και ότι αρκούν τα μέτρα ύψους 3 δισ. που έχει... προϋπολογίσει!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ για το 2010 έναντι 15,4% του ΑΕΠ το 2009. Επιπλέον, το χρέος της Ελλάδας υπολογίζεται στο 142,8% του ΑΕΠ από 127,1% του ΑΕΠ το 2009.
Τα “νούμερα” αν και καθυστερημένα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα που μαζί με το ήδη υπάρχον έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο επιφυλάσσουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις στους Έλληνες...
Από σήμερα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να αρχίσει να οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες.
Όλα δείχνουν ότι θα καθοριστούν εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα, έρχεται νέος γύρος μειώσεων, έστω και στους καλά αμειβόμενους, του Δημοσίου, αλλά και μερική απασχόληση στο δημόσιο και φυσικά ακόμη πιο ευέλικτο νόμο που θα κάνει μονόδρομο τις επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Οι αποκρατικοποιήσεις δεν αναμένεται να αυξήσουν κατά πολύ τα άμεσα έσοδα που ζητάει η Τρόικα και έτσι Τριάμισι δισ. υπόσχεται η Κυβέρνηση στην Τρόικα από πώληση μετοχών ( και όχι μόνο) των ΔΕΚΟ αλλά και από το λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς.
Δύο δισ. θα εξοικονομίσει η Κυβέρνηση από το ¨τσεκούρι” στις φοροαπαλλαγές και άλλο ένα από τους έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ.

 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου