Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Kρίνονται 20.000 διευθυντές και υποδιευθυντές στα σχολεία

Η επιλογή περίπου 20.000 διευθυντών και υποδιευθυντών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ακολουθήσει τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τις αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση
Στα Συμβούλια Επιλογής για τη στελέχωση των θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών εντός του 2011 αναμένεται να υποβάλλουν αιτήσεις (την άνοιξη) περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων -όπως αναφέρει ο αναλυτής για θέματα εκπαίδευσης Χρήστος Κάτσικας στην εφημερίδα Τα Νέα.
Η επιλογή θα αφορά περίπου 11.000 θέσεις διευθυντών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, 3.000 θέσεις διευθυντών γυμνασίων και λυκείων, 500 θέσεις διευθυντών της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, περίπου 6.000 θέσεις υποδιευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για την επιλογή των διευθυντών είναι ο βαθμός Α’, η 8ετής εκπαιδευτική υπηρεσία και η άσκηση διδακτικών καθηκόντων επί τουλάχιστον 5 έτη, εκ των οποίων τουλάχιστον 3 σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας.
Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων επιλέγονται από τα περιφερειακά συμβούλια της περιοχής τους στα οποία συμμετέχουν επιπλέον ένας σχολικός σύμβουλος και ένας διευθυντής σχολικής μονάδας της ίδιας περιφέρειας που ορίζονται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Η θητεία όλων των στελεχών τα οποία θα επιλεγούν λήγει στις 31 Ιουλίου του 2015.


http://www.tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου