Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Mάχη με τη λάσπη δίνουν οι κάτοικοι στο Σαράντι Βοιωτίας - Βίντεο ντοκουμέντο

Το χωριό αυτή την ώρα δεν έχει νερό καθώς όπως είπε στο Νewsit η πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων στην οποία ανήκει το Σαράντι, Κωνσταντίνα Τριάντη "παίρνουμε νερό απο πηγή και τώρα κάνουμε όλες τις ενέργειες ώστε η υδροδότηση του οικισμού να αποκατασταθεί έως το βράδυ".
Όσον αφορά στην υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αθηνας η ΕΥΔΑΠ διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα καθώς θα διοχετευτεί νερό απο την Υλίκη και τον Μαραθώνα. Όσον αφορά στην αποκατάσταση της βλάβης στον Μόρνο, η προσωρινές εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 4 -5 μέρες.
Επί του παρόντος δεν έχει καταγραφεί πρόβλημα με την υδροδότηση σε καμία περιοχή του λεκανοπεδίου.
Όπως δήλωσε στο Newsit o κάτοικος Σεραφείμ Κατσίδαλος "εγώ κινδύνεψα με το αυτοκίνητό μου όταν έσπασε το φράγμα. Είμαι ο άνθρωπος που το είδε μπροστά του όλο αυτό. Ειδοποίησα τους κατοίκους 20 λεπτά πριν έρθει το νερό στον οικισμό. Εχουν πλημμυρίσει υπόγεια και ισόγεια, έχουν γεμίσει νερό και λάσπη. Το νερό έφτασε το ένα μέτρο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Εγώ έχω καφετέρια στην παραλία και μπήκε το νερό και τα σάρωσε όλα. Πήρε τις μισές καρέκλες και τα τραπέζια, στο δάπεδο έσπασαν όλα τα πλακάκια, έχω πλημμυρίσει μέσα με λάσπες και τέτοια. Μεγάλη ζημιά. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να αναλάβει την ευθύνη η εταιρεία δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές θα βάλουμε χρήματα από την τσέπη μας, που θα τα βρούμε;"

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας και με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το τεχνικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Μπάρδη, που επισκέφθηκε την περιοχή του συμβάντος, στον οικισμό Σαράντι του νομού Βοιωτίας, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

1. Η ζημιά σε τμήμα του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).

2. Έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.

3. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια), ώστε να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.

4. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών. Ταυτόχρονα, αρχίζουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.

NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου