Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προσπάθησαν να κλέψουν 2 εκατομμύρια ευρώ από τη γαλλική προεδρία!

Απατεώνες προσπάθησαν να αποσπάσουν δύο εκατομμύρια ευρώ από τη... γαλλική προεδρία αφού
κατάφεραν να πληροφορηθούν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού των Ηλυσίων και εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας.



Η προεδρία κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού η οποία ξεκίνησε έρευνα για "απόπειρα απάτης", όπως ανέφερε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με τον Κριστιάν Φρεμόν, τον διευθυντή της προεδρία, οι δράστες "κατάφεραν να αποκτήσουν τον τραπεζικό λογαριασμό των Ηλυσίων καθώς και το οργανόγραμμα της οικονομικής υπηρεσίας".

"Εδώ και 15 ημέρες, ένας απατεώνας τηλεφώνησε στην τράπεζα και, υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας, ζήτησε να μεταφερθεί μια επιταγή ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν λογαριασμό του εξωτερικού", είπε ο Φρεμόν. Αποδείχτηκε τελικά ότι ο εν λόγω λογαριασμός βρισκόταν στην Κίνα.

Ωστόσο ο τραπεζικός υπάλληλος που πήρε την εντολή υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τηλεφώνησε στην προεδρία για επαλήθευση. Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη.

Σύμφωνα με τον Φρεμόν οι απατεώνες είναι Γάλλοι, εγκατεστημένοι στο εξωτερικό και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, όταν έβαλαν στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις, τα κατάφεραν

http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου