Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Γιγαντιαίο έργο ύψους 7.864.930 ευρώ στην ύδρευση υλοποιεί σε πρώτη φάση η νέα Δημοτική Αρχή – Έργα άνω των 25 εκ. ευρώ στην ύδρευση προγραμματίζονται από τον Δήμο


Η παρουσίαση του έργου της επέκτασης – αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Δράμας – Ζώνη –1 με προϋπολογισμό 7.864.930 ευρώ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της επιχείρησης Γιώργο Καλαιτζίδη και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστο Βογιατζή.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΔ από την ίδρυσή της με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από την Δημοτική αρχή εντός του 2011 με την υποβολή της μελέτης του έργου. Το έργο επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στις 22 Φεβρουαρίου του 2011 και αφορά το 40% του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα δρόμου που έκανε η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης του Δήμου, ώστε να προλάβει την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης για χρηματοδότηση του έργου από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Στόχος του έργου είναι η μείωση των διαρροών, η μείωση του κόστους συντήρησης του δικτύου, η αποφυγή του κοινωνικού κόστους από τις διακοπές για συντήρηση, η μείωση των ανθρωποωρών εργασίας, η δραστική μείωση των βλαβών, η μείωση του περιβαλλοντικού κόστους και η μείωση κατανάλωσης ρεύματος.
Το ποσό της ίδιας συμμετοχής στην τριετία είναι 860.000 ευρώ και η απόσβεση αυτού του κόστους εκτιμάται ότι θα γίνει σε λιγότερο από 2 έτη χωρίς μάλιστα καμία δανειακή επιβάρυνση.
Στην διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναφορά και στο συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα από πλευράς της ΔΕΥΑΔ το οποίο ξεπερνά τα 25.000.000 ευρώ.
Στόχος της ΔΕΥΑΔ και της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός η παροχή άφθονου και υγιεινού νερού και αφετέρου η παροχή φθηνότερου νερού για τον καταναλωτή με μειωμένο κόστος άντλησης.
Στον σχεδιασμό της τριετίας περιλαμβάνονται ακόμη, η ολοκλήρωση των μελετών για τις συνδέσεις των τοπικών κοινοτήτων Νικοτσάρας, Κ. Αγρού, Αμπελακίων, Κουδουνίων καθώς και του Προαστίου – Ν. Σεβάστειας με τον Βιολογικό Καθαρισμό και η εγκατάσταση μίνι Βιολογικών Καθαρισμών στον Μυλοπόταμο και την Χωριστή.
Παράλληλα έχει υποβληθεί το έργο «έλεγχος διαρροών» στο ΕΠΕΡΡΑ του ΥΠΕΚΑ και ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα έργα ύδρευσης Ξηροποτάμου – Χωριστής, η μελέτη για την 19ης Μαίου και η μελέτη «Ηλιακή Ξήρανση Ιλύος»
Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης μίλησε « ότι πρόκειται για τιτάνιο έργο που υλοποιείται προς όφελος των Δημοτών χάρη στην εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων από την νέα Δημοτική Αρχή χωρίς επιβάρυνση των Δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου