Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΤΟ ae TV ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!!
Το aplhrotoiergazomenoi tv βρέθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, στην μεγάλη συγκέντρωση των επιτροπών αγώνων "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Βλέπετε το βίντεο με τους "τζαμπατζήδες και ανεύθυνους" όπως τους χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Η αύξηση κατά 40% των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια, τις απολύσεις, την ανεργία κτλ. Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» γιγαντώνεται. Μπροστά σε αυτό η κυβέρνηση αναδιπλώνεται μερικώς και προσπαθεί να ελιχθεί. Η άρνηση πληρωμής εισιτηρίου νομοθετείται σαν πταίσμα αντί για πλημμέλημα που είχε αρχικά εξαγγελθεί ενώ ανακοινώνονται μέτρα μειωμένου εισιτηρίου για κοινωνικές ομάδες και μειώσεις τιμών κάποιων διοδίων.
Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αποτελεί δικαίωμα η ελεύθερη μετακίνηση όλων όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, που είναι κατά κανόνα τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Δωρεάν μετακίνηση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην εποχή της ελαστικής απασχόλησης, της σπαστής βάρδιας και των ευέλικτω ωραρίων δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες μετακίνησης για εργασία. Η δωρεάν μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων είτε ο σκοπός της είναι εργασία, είτε η μόρφωση, η διασκέδαση, οι κοινωνικές σχέσεις, αφού όλα είναι ανθρώπινες ανάγκες. Το κράτος ήδη παρέχει δωρεάν μετακίνηση σε αρκετές ομάδες ανθρώπων και όχι μόνο με κοινωνικά κριτήρια, αλλά και με λογική «ημετέρων» σε «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες όπως: αστυνομικοί και μέλη της αστυνομικής ακαδημίας, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες, το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και άλλους καθώς και στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. «Γιατί αυτοί και όχι και εμείς;»
Στο Σύνταγμα σήμερα ήταν και οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων οι οποίοι απεργούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου