Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Κατά λάθος «Μακεδονία» η ΠΓΔΜ από υπάλληλο του ΟΗΕ

"Μακεδονία" "βαπτίστηκε" κατά λάθος από υπάλληλο του ΟΗΕ η ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο διευθυντής του Γραφείου του στον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη σε σφάλμα υπαλλήλου της Γραμματείας του ΟΗΕ οφείλεται


  η αναγραφή της γείτονος ως "Μακεδονία", σε ανακοίνωση του ΟΗΕ για την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι - μουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς όταν διαπιστώθηκε η εσφαλμένη αναγραφή νωρίτερα τη νύχτα στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ. Ο Έλληνας Πρέσβης επικοινώνησε με το Διευθυντή του Γραφείου του Γ.Γ., τονίζοντας ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ οφείλει να είναι ο θεματοφύλακας των αποφάσεων του Οργανισμού που επιβάλλουν τη χρήση του όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανεξαιρέτως. Επίσης, υπογράμμισε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το νέο αυτό περιστατικό σφάλματος υπαλλήλου της Γραμματείας και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Γραμματεία, προκειμένου τέτοια σφάλματα να μην επαναληφθούν.

Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας προχώρησαν στην άμεση διόρθωση του σφάλματος, στις 08:30 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης).

http://www.skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου