Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Απολύσεις στον Αγγελιοφόρο

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις αποδοχών 12,5% στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος και ο εκδότης Αλέκος Μπακατσέλος αποφάσισε χθες συνολικά εννέα απολύσεις, τεσσάρων δημοσιογράφων και πέντε τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων. Είχαν προηγηθεί έξι αποχωρήσεις δημοσιογράφων, που ήταν και οι μοναδικοί οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της εργοδοσίας για εθελούσια έξοδο.

Η Ένωση Συντακτών, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΤΗΠΤ-Θ προανήγγειλαν 24ωρη απεργία από τις 9 το πρωί της Δευτέρας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της εφημερίδας (Δαναίδων 4) στις 11.30 πμ. Η ανακοίνωση της προειδοποιητικής απεργίας συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο αιτιολόγησης της απόφασης.

Ο εκδότης Αλ. Μπακατσέλος κατέθεσε δικαστική προσφυγή κατά της απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ στον Αγγελιοφόρο, η οποία εκδικάζεται τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Η απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της εφημερίδας θα γίνει νωρίτερα, στις 11 πμ και μετά όλοι στο δικαστικό μέγαρο.

http://iwannaskantzeli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου