Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΒΕΕ και δημαρχος Ηλιούπολης απειλούν εργαζόμενους για να μην απεργήσουν !!



Η ΓΣΕΒΕΕ ρε ρόλο μεσάζοντα παραχώρησε εργαζόμενους στο δήμο Ηλιούπολης που όλοι μαζί απειλούν !!!

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος (ΠΑΣΟΚ) στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του Σωματείου, Θ. Καραγιαννίδου, όταν η τελευταία διαμαρτυρήθηκε γιατί αντιδήμαρχοι απειλούσαν και εκφόβιζαν εργαζομένους ήταν :

«Αν ήρθαν εδώ για να γραφτούν σε σωματεία και να κάνουν απεργία να φύγουν ή να παραιτηθούν»

Συγκεκριμένα, το Σωματείο σε επιστολή του (την οποία απέστειλε στη ΓΣΕΒΕΕ) αναφέρει το εξής περιστατικό:

Την προηγούμενη βδομάδα το Σωματείο είχε καλέσει σε συγκέντρωση ενημέρωσης και εγγραφής σε αυτό τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο δήμο. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε γιατί, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι στο Σωματείο, αντιδήμαρχοι τους ενημέρωσαν πως όσοι γραφτούν στο Σωματείο θα απολυθούν ή όσοι παραβρεθούν στη συγκέντρωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη μετά τη λήξη της βάρδιας, θα τους κοπεί το μεροκάματο. Επίσης, το Σωματείο καταγγέλλει στην ίδια επιστολή ότι εδώ και μέρες «κυκλοφορεί ευρέως από τη μεριά της διοίκησης ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα απολύσει όποιους κάνουν απεργία ή θα θεωρηθούν αδικαιολογήτως απόντες για εκείνη τη μέρα “όπως λέει η σύμβασή τους και θα απολυθούν”»! Οπως γίνεται αντιληπτό, η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος όχι μόνο διέψευσε, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των εργαζομένων και του Σωματείου.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή προς τη ΓΣΕΒΕΕ και οι αναφορές σε αυτή προκαλούνται από το γεγονός ότι η ΓΣΕΒΕΕ έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα, αυτού που έκανε τις προσλήψεις των 160 εργαζομένων για λογαριασμό του δήμου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου