Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Κατάντησε μέχρι εκεί ο Μίκης;

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την δημιουργία της πολιτικής του κίνησης «Σπίθα» εμείς κάναμε μια ανάρτηση που της τιτλοφορούσαμε «Σπίθες και φούμαρα» που δίναμε την δική μας άποψη γ’ αυτό το πολιτικό εγχείρημα.

Ακολούθησαν αρκετές σχετικές αναρτήσεις, όπως αυτή που είχε τίτλο «Περιβόλι για απατεώνες» γ’ αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό.

Δεν είχαμε σκοπό να επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα αν δεν μας ερχόταν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μήνυμα που λέει λίγα και συγκλονιστικά και υπονοεί πολύ περισσότερα στην ίδια κατεύθυνση.

Πρόκειται για την επιστολή που έστειλε στον Μίκη Θεοδωράκη ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης με την οποία του γνωστοποιεί τους λόγους αποχώρησης του απ’ αυτή την κίνηση. (Θα προσπαθήσουμε να ρθούμε σε επαφή μαζί του για να μας πει αναλυτικά αυτά που αναφέρει τηλεγραφικά στην επιστολή του).

Προς το παρόν παραθέτουμε την επιστολή του Δ. Καζάκη όπως μας ήρθε στο e-mail μας:

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε
. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκηςhttp://tsak-giorgis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου