Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Συγκροτείται σωματείο ανέργων

Συγκροτείται σωματείο ανέργων
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία σωματείου ανέργων στο Βόλο. Η πρωτοβουλία ανήκει σε εργατικά σχήματα και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Στο νέο σωματείο θα συμμετέχουν εκτός από άνεργοι και εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πυρήνας και εναρκτήριο λάκτισμα για την εμφάνιση ενός μαχητικού κινήματος ανέργων που μπορεί να φέρει στο προσκήνιο αμεσοδημοκρατικές και αντιιεραρχικές διαδικασίες σε συνδυασμό με ριζοσπαστικές διεκδικήσεις και άμεσες δράσεις για την αρχή μιας πορείας διεκδίκησης.
«Οι εργασιακές σχέσεις απορρυθμίζονται σε βάρος των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα απειλείται άμεσα η ίδια μας η επιβίωση καθώς καλούμαστε να πληρώσουμε τη στρατηγική επιλογή για ιδιωτικοποιήσεις σε μεταφορές, ρεύμα, νερό και για επιχειρηματικοποίηση της υγείας και της παιδείας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι έχοντες την πρωτοβουλία και οι οποίοι παρομοιάζουν τη Μαγνησία με σάκο του μποξ, αναφερόμενοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ΚΑΝΑΚΗΣ, ΒΙΟΣΩΛ, ΒΜΤ, ΚΟΝΤΙ, ΜΕΤΚΑ, ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ αλλά και στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων και στα μαγαζιά εστίασης.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι Εργατική Αυτονομία, συνδικαλιστικό σχήμα στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ, Παυλίδης Αλέξης, εργαζόμενος στην ΜΕΤΚΑ, μέλος του σχήματος Μετωπική Κίνηση για την Αλλαγή στο Σωματείο Εργαζόμενων στην ΜΕΤΚΑ, Ιωαννίδης Βαγγέλης, εργαζόμενος στη ΒΕΚ σε διαθεσιμότητα, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, Οικονόμου Αριστείδης, μέλος του Σωματείου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, Πανόπουλος Θόδωρας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ,
Σεβαστίδου Όλγα, συμβασιούχος, Σιάτρα Έλενα, άνεργη - πρώην συμβασιούχος, Τύμπας Στέφανος, ιδιωτικός υπάλληλος και Χονδρογιάννης Σταμάτης, μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου