Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για ΧΥΤΥ & Εργοστάσιο απορριμμάτων

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Ήλιδας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας για την κατασκευή Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και...


... Μονάδας Παραγωγής Ενέργειας και ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, σε τακτική συνεδρίαση.

Πρόκειται για το έργο που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς και κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει τον έλεγχο της κατασκευής και λειτουργίας του έργου αυτού, ώστε όλα να γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του και να λειτουργήσει άρτια.

Το  έργο αφού ολοκληρωθεί  θα παραδοθεί στον σύνδεσμο, ωστόσο την  εποπτεία για την ενδεδειγμένη λειτουργία των εγκαταστάσεων θα έχει ο δήμος  Ήλιδας, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι είναι απόλυτος σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία θα πρέπει να προέλθει από το Κράτος και όχι από τρίτους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ επεσήμανε ότι τα επιμέρους ζητήματα του έργου, όπως μελέτες, τεύχη δημοπράτησης θα τεθούν σε επόμενες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων.

Ερωτηθείς, εάν τελικά η θέση που θα υλοποιηθεί το έργο είναι η Τριανταφυλλιά, είπε ότι σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό εκεί πρόκειται να κατασκευαστεί το εργοστάσιο και η μονάδα.

Την αναβολή συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συγκεκριμένου θέματος ζήτησε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, λόγω απουσίας του επικεφαλής Σάκη Κότσιφα, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών  Αμαλιάδας, όπου τα μέλη της εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην υλοποίηση του έργου στην Τριανταφυλλιά.

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.
(του Παναγιώτη Πεντάζου, για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ -www.protinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου