Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ζάκυνθος: Έκοψαν το κρέας λόγω... κρίσης

Μείωση που ξεπερνά το 50% έχει σημειωθεί στην κατανάλωση κρέατος στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τη Νομοκτηνίατρο, Μάριον Όπελ, η οποία ανέφερε ότι πέρυσι τον Μάρτιο είχαν σφαγιαστεί 112 μοσχάρια, ενώ φέτος μόλις 54!
Η κ. Όπελ απέδωσε αυτό το φαινόμενο στην οικονομική κρίση, προσθέτοντας πως τα κρεοπωλεία δεν αγοράζουν πλέον ολόκληρα μοσχάρια, αλλά παίρνουν ένα μέρος αυτών, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.
Παράλληλα, μείωση έχει παρατηρηθεί και στην κατανάλωση των αμνοεριφίων έως τώρα, γεγονός που ενδέχεται να παρουσιαστεί και την Πασχαλινή περίοδο.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι οι καταναλωτές έχουν κόψει μέχρι και το κρέας, εξέλιξη που δείχνει ξεκάθαρα ότι το πορτοφόλι τους έχει πληγεί από τα κυβερνητικά μέτρα και τις συνεχόμενες αφαιμάξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι από τους καταναλωτές δεν ζητούσαν από τους κρεοπώλες να αφαιρέσουν την επιπλέον ποσότητα, που ενδεχομένως τους έβαζαν. Δηλαδή, αν ήθελαν να πάρουν ένα κιλό και ο καταστηματάρχης τους έδινε 200 γραμμάρια παραπάνω, του έλεγαν να το “αφήσουν”. Τώρα, όμως, αγοράζουν ακριβώς όσο χρειάζονται!
Την ώρα, λοιπόν, που συμβαίνουν όλα αυτά στην αγορά, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση και ότι θα βγούμε από την ύφεση. Μάλλον, όμως, θα ζουν σε… άλλον κόσμο!

http://www.thebest.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου