Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Λευκορωσία: Εντεκα νεκροί από την έκρηξη στο μετρό

Το θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 100 προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της πρωτεύουσας Μινσκ της Λευκορωσίας, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
«Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν στην έκρηξη» δήλωσε ο κ. Λουκασένκο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ενέργεια που έχει στόχο την υπονόμευση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, η έκρηξη που σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια μπορεί να οργανώθηκε από το εξωτερικό. Κάλεσε μάλιστα τον αρχηγό της KGB να εντοπίσει τους ενόχους.
«Δεν αποκλείω ότι αυτό το 'δώρο' έρχεται από το εξωτερικό αλλά πρέπει επίσης να κοιτάξουμε και στο εσωτερικό», ανέφερε ο κ. Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Λευκορωσίας, Αντρέι Τσβεντ, δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
«Μία τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα γύρω στις 17H54 στο σταθμό Οκτάμπρσκαγια» ανέφερε ο αξιωματούχος.
Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, πάντως η αστυνομία της Λευκορωσίας προσανατολίζεται στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε αστυνομική πηγή μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.
«Κατά τους ερευνητές είναι πιθανό η έκρηξη να είναι ενέργεια τρομοκρατών. Το είδος των τραυμάτων μας οδηγεί στην υπόθεση αυτή» ανέφερε η ίδια πηγή.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια ξεπερνούν τους 90 και δείχνει εικόνες από το σημείο της έκρηξης όπου φαίνονται πέντε πτώματα σκεπασμένα, δεκάδες ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πανικόβλητοι επιβάτες του μετρό.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου