Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το ΝΑΤΟ στα Χανιά

Στα Χανιά θα χτυπά τον Ιούνιο η "καρδιά" του ΝΑΤΟ, καθώς το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, που βρίσκεται στη Σούδα, οργανώνει από 28 έως 30 Ιουνίου τη δεύτερη ετήσια διάσκεψή του. Στη διάσκεψη αυτή σημαντικοί ομιλητές από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τις στρατιωτικές οργανώσεις θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης στη ναυτική αποτροπή.
Ο στόχος της διάσκεψης είναι η αναζήτηση τρόπων και δράσεων που θα οδηγήσουν το ΝΑΤΟ σε μια εφικτή και οικονομική προσέγγιση ώστε να αντιμετωπιστούν τα εξελισσόμενα φαινόμενα της θαλάσσιας τρομοκρατίας και της πειρατείας.
Στη συνάντηση των Χανίων θα εξεταστούν και νομικά ζητήματα που αφορούν σε θέματα περιφερειακών συνεργασιών, ενώ εξειδικευμένοι σε στρατιωτικά θέματα ακαδημαϊκοί θα αναλύσουν τρόπους, μεθόδους και δράσεις για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας τρομοκρατίας και της πειρατείας με τη βοήθεια τηλεκατευθυνόμενων αεροπορικών οχημάτων, δορυφόρων Pico και αερόστατων.
Η συνάντηση έχει ακόμη ιστορικό και κοινωνιολογικό χαρακτήρα, καθώς θα παρουσιαστούν οι ιστορικές και οι κοινωνιολογικές διαφορές μεταξύ της θαλάσσιας τρομοκρατίας. Τέλος, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν σε οικονομικά ζητήματα της Συμμαχίας στο κομμάτι της εκπαίδευσης.
Εντωμεταξύ, τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά επισκέφθηκε και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, τον οποίο ενημέρωσε ο διοικητής Ναυστάθμου Κρήτης, αρχιπλοίαρχος Βουλγαράκης, για θέματα που αφορούν το Ναύσταθμο, ενώ επισκέφθηκε και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Ο ΑΓΕΝ επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων διοικητή. Καθήκοντα διοικητή ΚΕΝΑΠ ανέλαβε ο αρχιπλοίαρχος Α. Πούλος ΠΝ από τον αρχιπλοίαρχο Α. Μακρή ΠΝ.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου