Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Διανομη σποροφυτων απο φυσικες ποικιλιες

Κάλεσμα για διανομή σπορόφυτων από ντόπιες-παραδοσιακές ποικιλίες

Οι σπόροι που φυτέψαμε μαζί το Φλεβάρη, δέχτηκαν την φροντίδα μας, έγιναν φυντανάκια και είναι έτοιμοι να επιστραφούν σε όποιον θέλει να συνεχίσει την ανατροφή τους και να απολαύσει τους καρπούς τους.


Στις 10 Απριλίου στις 11 το πρωί, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Βοτανικός Κήπος" στην Πετρούπολη θα μοιράσουμε περισσότερα από 2000 σπορόφυτα, από ντόπιες-παραδοσιακές ποικιλίες.

Θα μοιραστεί ντομάτα Μπατάλα, πιπεριά Φλωρίνης, μαρούλι Τρικάλων, κολοκύθα Καρδίτσας, πεπόνι χειμωνιάτικο, πεπόνι Πάρου.
Ο Βοτανικός χώρος έχει ενταχθεί από την προηγούμενη χρονιά στο δίκτυο του Πελίτι, και έως σήμερα έχουμε προσφέρει σπόρους σε πολλούς μικρούς παραγωγούς και ανήσυχους πολίτες που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας για τη μείωση της βιοποικιλότητας και τον έλεγχο της διατροφής μας από τις πολυεθνικές των τροφίμων και των αγροχημικών.

Είναι η περιβόητη «αγορά» που αντιλαμβάνεται το δικαίωμα στη διατροφή ως ευκαιρία για περισσότερα κέρδη αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της εντατικοποίησης της αγροτικής παραγωγής στο περιβάλλον, στην υγεία μας και στη κοινωνία (εξεγέρσεις για τις τιμές των τροφίμων σε χώρες τις Β. Αφρικής και όχι μόνο)

Επειδή η επιστροφή σπόρων βοηθά στη διατήρηση των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων, που η βιομηχανοποίηση της αγοράς τροφίμων τείνει να τις εξαφανίσει, σας περιμένουμε όλους να μοιραστούμε τα σπορόφυτα, να τα μεγαλώσουμε και να κρατήσουμε τον σπόρο. Σκοπός μας είναι η διάσωση και ανάδειξη των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών με την ενεργή συμμετοχή όλων μας.

Και επειδή δε νοείται να κοινωνούμε το πρόταγμά μας για διατροφική ελευθερία χωρίς φαγητό, θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα μετά μουσικής!!!!
http://votanikoskipos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου