Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Καθημερινά επεισόδια δημιουργούνται στην περιοχή της Μοτίβο κατά τη διέλευση των ταξί

Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί ταξί του Μεσολογγίου, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι και με τους Ρομά όταν περνούν από την περιοχή της Μοτίβο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Μεσολογγίου Νίκου Χονδρού, δεν είναι λίγες οι φορές που περνώντας κάποιο ταξί από το σημείο, πετάγονται καμία δεκαριά τσιγγανάκια μπροστά του αναγκάζοντας τον οδηγό να σταματήσει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν όλα μαζί στο αυτοκίνητο και να κλέβουν. Αν ο οδηγός προλάβει και κλειδώσει τις πόρτες τότε δημιουργούν ζημιές εξωτερικά. Και βέβαια πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος.Τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον τρία, την ώρα μάλιστα που μέσα στα ταξί υπήρχαν και πελάτες! Συνήθως αυτή η διαδρομή γίνεται για την μεταφορά φοιτητών προς το ΤΕΙ και είναι η πιο σύντομη. Με τα προβλήματα αυτά όμως οι ταξιτζήδες αναγκάζονται να πηγαίνουν από την Εθνική Οδό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ το κόμιστρο, επιβαρύνοντας τους φοιτητές που δεν έχουν και μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση το σωματείο των ιδιοκτητών ταξί είχε αποστείλει παλιότερα έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, χωρίς όμως ούτε απάντηση να έχει πάρει ούτε αποτελέσματα να έχει δει. Έτσι πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μαζί με το νομικό του σύμβουλο, αποφάσισε να επισκεφτεί και πάλι την Α.Δ. Αιτωλίας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση και συναντήθηκαν με τον κ. Τζαμούλια, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής της τροχαίας Μεσολογγίου, ενώ μέχρι την έλευση του νέου αστυνομικού διευθυντή τον αντικαθιστούσε.

Ο κ. Τζαμούλιας υποσχέθηκε ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή και με την παρουσία της ομάδας Δίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα καλέσει τους ενήλικες τσιγγάνους για να τους κάνει συστάσεις, προκειμένου να επιβλέπουν τα ανήλικα που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Αυτό για τους ταξιτζήδες είναι μια πρώτη ικανοποιητική εξέλιξη και αναμένουν τα αποτελέσματα.

http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου